Mam taki problem. Skonfigurowałem sobie Postfixadmina w którym pobieraniem poczty zajmuje się skrypt fetchmail.pl. Obecnie w skrypcie tym, dostarczaniem poczty do virtualnych userów zajmuje się dovecot. I tu mam problem ponieważ za cholerę nie wiem jak podpiąć pod to jakiś filtr antyspamowy. Niby procmailem ale on znowy później szuka kont lokalnych userów a te są przecież w mysqlu. Dodam że nie mogę też za żadne skarby zmusić do działania plugin dovecot-antispam.
Czy miał ktoś podobny problem? Może ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?
Postfix Admin is a web based interface used to manage mailboxes, virtual domains and aliases. It also features support for vacation/out-of-the-office messages.
Dzięki za linka
ale tam nie ma rozwiązania mojego problemu
PostfixAdmin ma dużo wspólnego z fetchmailem oprócz konfiguracji związanej z Postfixem, daje on możliwość ściągnięcia poczty z zewnętrznych kont. Tym już zajmuje się skrypt fetchmail.pl w którym jako LDA ustawionego mam Dovecota
I chodzi mi tutaj dokładnie o to aby gdzieś na tej drodze tj Fetchmail -> Dovecot-lda -> Maildir umieścić filtr antyspamowy i antywirusowy. Odnośnik który mi podałeś mówi o podłączeniu tego do postfixa.