[+] Crunchbang 11 i chmura
[+] Crunchbang 11 i chmura
Witam
Aktualnie mam zainstalowanego crunchbanga 11, przepraszam że piszę na forum debiana ale nie ma polskiego forum crunchabng. Nie jestem wymiataczem w linuxie, ale bardzo mi się podoba ten system, także proszę o łopatologiczne wyjaśnienia.
Mam dysk sieciowy synology i używam chmury. Po pobraniu ze strony producenta aplikacji synology-cluod-station.deb. aplikacja się bez problemu instaluje ale kiedy ją uruchamiam nic się nie dzieje. Oto aplikacja Czy jest problem w tym że aplikacja potrzebuje libc6 min.2,4 a ja mam bilbioteki 2,13 Jak chodzi o niespełnione zależności libc6, to proszę o pomoc jak je zmienić na 2,4
pozdrawiam
Aktualnie mam zainstalowanego crunchbanga 11, przepraszam że piszę na forum debiana ale nie ma polskiego forum crunchabng. Nie jestem wymiataczem w linuxie, ale bardzo mi się podoba ten system, także proszę o łopatologiczne wyjaśnienia.
Mam dysk sieciowy synology i używam chmury. Po pobraniu ze strony producenta aplikacji synology-cluod-station.deb. aplikacja się bez problemu instaluje ale kiedy ją uruchamiam nic się nie dzieje. Oto aplikacja Czy jest problem w tym że aplikacja potrzebuje libc6 min.2,4 a ja mam bilbioteki 2,13 Jak chodzi o niespełnione zależności libc6, to proszę o pomoc jak je zmienić na 2,4
pozdrawiam
- marcin1982
- Moderator
Na początek podaj wynik polecenia:
Podaj też dokładny wynik polecenia:
Kod: Zaznacz cały
dpkg -L synology-cloud-station
su -c 'apt-get -f install'
- marcin1982
- Moderator
- marcin1982
- Moderator
Sprawdź dokładnie pierwszy zrzut ekranu, który wstawiłeś ... uruchom tak:
/usr/bin/synology-cloud-station
[color=#333333]jacekc@crunchbang:~$ /usr/bin/synology-cloud-station[/color]
[color=#333333]jacekc@crunchbang:~$ /opt/Synology/CloudStation/bin/launcher: /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/libc.so.6: version `GLIBC_2.15' not found (required by /opt/Synology/CloudStation/bin/launcher)[/color]
[color=#333333]/opt/Synology/CloudStation/bin/launcher: /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/libc.so.6: version `GLIBC_2.15' not found (required by /opt/Synology/CloudStation/lib/libQt5Network.so.5)[/color]
[color=#333333]/opt/Synology/CloudStation/bin/launcher: /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/libc.so.6: version `GLIBC_2.15' not found (required by /opt/Synology/CloudStation/lib/libQt5Core.so.5)[/color]
- marcin1982
- Moderator
Zajrzyj tutaj.