Proszę o kontakt osoby, które optymalizowały połączenie sieciowe na VirtualBox lub VMware Player gdzie gościem jest Windows XP dla programu ScrapeBox. Siedzę parę dni i już brak mi sił i pomysłów, aby znaleźć problem który powoduje Error TimeOut przy testowaniu proxy w ScrapeBox.
VirtualBox lub VMware Player zachowują się tak samo. Próbowałem też z Virtual Machine Manager (virt-manager)m jednak współdziele katalogów przez SMB na tą chwilę odpada
VirtualBox, VMware Player z Windows XP dla ScrapeBox
Obydwa testowałem z obydwoma adapterami czyli: PCnet-FAST III oraz PCnet-PCI II (te opcje jedynie w VB)Yampress pisze:A jaki tryb połączenia zastosowałeś w konfiguracji VW/VB ? most czy NAT?
DHCPYampress pisze:Jaką adresacje dałeś na hoście w maszynire? stałe IP czy DHCP?
Pisałem do supportu ScrapeBox (notabene rzadko spotyka się taką pomoc), otrzymałem odpowiedź:
Nie wiele pomogli.Yes there is no issue with using 100+ connections with scrapebox, the issue lies somewhere in the virtualization, however I have no direction to give you on what might be causing the issue in the virtualization.
Z jakiej wirtualizacji korzystają dostawcy VPS dla Windows? Czy to jest Windows <-> Windows czy Linux -> Windows | Windows 1 itd...
Pracuję na Mint 64bit. Patrzyłem w bios, jedynie są ustawienia VT dla CPU