[ Dodano: 2007-06-14, 08:05 ]
Dzięki za waszą pomoc

bo najpierw trzeba zainstalować.macylapka pisze:'man' do 'aliena' sie otwiera ale komenda wogule nie reaguje 'command not found'![]()
Kod: Zaznacz cały
lspci | grep Ethernet
a masz dostęp na tym PC do neta?macylapka pisze:No ale co do instalacji to jak uchamiam apt-get install alien, to mi wywala " E: ..." że brak pliku do zainstalowania :/...
Kod: Zaznacz cały
dpkg -i pakiet1.deb pakiet2.deb ...
widzę że nie chcesz współpracować, więc czemu my mamy Chcieć Ci pomagać?macylapka pisze:Wynik lspci | grep Eth. -> nVidia Corporation MCP55 ETh...
Wczoraj byłem już troche zmeczony, ale to jest pełny wynik tego polecenia. Tylko tyle wyświetla... Wczoraj zainstalowałem jeszcze 'madconf' i w serownikach karty sieciowej zauważyłem iż jest zainstalowane 'forcedeth' czyli to co jet na płycie z sterownikami do linuxa... Moge z tego mniemać iż stery są zainstalowane ale karta jest nie skonfigurowana ? Napomnę iz na poczatku instalacji powiadomił mnie że nie można ustawć karty przez dhcp, poprostu to pominołem... Jak to teraz można ustawić ?widzę że nie chcesz współpracować
To jest dokładnie ta karta tylko ze ja mam rev a2;chwile pogoglowałem i znalazłem to: [url]http://www.mail-archive.c...g/msg15821.html[/url]
sprawdź poprez próbę konfiguracji:macylapka pisze:Moge z tego mniemać iż stery są zainstalowane ale karta jest nie skonfigurowana ?