Znalazłem coś takiego jak steamOS
Warto to zainstalować? jest po polsku?
jestem graczem, posiadam ponad 200 gier na steam, modyfikuje je itp... warto takie coś wypróbować ?
Co o tym sądzicie?
To co Twórcy tego distro zalecają to jest absurd. Ich zalecenia są takie: Komputer który musi mieć koniecznie UEFI, Minimum 1TB miejsca na dysku chyba tam jeszcze minimum 4 czy 8GB RAM i co tam jeszcze oraz inne bzdury... trochę to odbiega od realiów a to dlatego, że za robienie Distra zabrali się ludzie którzy nie mieli pojęcia czym w ogóle jest linuks! To była ekipa pracująca tylko i wyłącznie do tej pory przy oprogramowaniu Microsoft. Już nie mówiąc o tym, że nie zrobili obrazu w postaci ISO tylko tar.gz? Czy jakoś tam inaczej. Jednak ekipa pewnego portalu internetowego o linuksach przygotowała łatwo przyswajalnego Steam OS Unofficial ISO. Z mojej strony powiem, że mi się udało go zainstalować u kolegi na laptopie z 64 bitowym Intel Core2Duo z prostą grafiką NVidia oraz dyskiem SATA 250GB i 2GB RAM (a nie jak zalecają minimum 4GB) i komputer bez UEFI. System zajmuje tyle samo miejsca co Debian 7 Wheezy Gnome oraz dodatkowo doinstalowany Steam. Działa bez problemów. Wszelkie też wątpliwości Panowie rozwiali też w TYM TEKŚCIE.Rafal_F pisze:(...) Nie wiem czy ruszy na twoim sprzęcie, zalecana jest karta grafiki od nvidii.