nadpis na bootowalnym pendrive

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Awatar użytkownika
kodama
Junior Member

Post autor: kodama »

Przecież nie kłamię nikogo, bo i po co :)
Instalowałem ze standardowego instalatora CD1 (Wheezy 7.0.1 o ile pamiętam), tylko system podstawowy, a później doinstalowałem to co już opisałem powyżej. I działa - na "markowych", na składakach, laptopy, stacjonarne. Nie mam zainstalowanych sterowników własnościowych do kart graficznych, uruchamia się na standardowych po prostu. Grafika działa, dźwięk działa, sieć kablowa praktycznie zawsze działa, wifi - tak jak pisałem - zależy czy się trafi jakiś egzotyk czy nie. Zwyczajnie po prostu wszystko (to czego potrzebuję) działa :)

Zawsze instaluję pakiety firmware-* żeby właśnie uniknąć problemów z siecią przynajmniej kablową.
* - realtek, atheros itp. itd.
Awatar użytkownika
dedito
Moderator

Post autor: dedito »

Przecież nie zarzucam Ci kłamstwa, jak już to pomyłkę. Skoro działa to ok moja wiedza została poszerzona w tym temacie.
Swoją polecam też tą opcję systemu live z opcją zapisu. Z tego co doczytałem obecnie takie dystrybucje umożliwiają również aktualizację pakietów i instalację nowych, czyli jeśli dobrze doczytałem jest to taka hybryda dystrybucji live z typową dystrybucją instalowaną na dysku. Wspomniany wcześniej Wheezy daje taką możliwość.
Awatar użytkownika
kodama
Junior Member

Post autor: kodama »

Spoko, trochę źle napisałem z tym kłamstwem, wybacz :)
ODPOWIEDZ