Witam,
mówie że jest to moje pierwsze zetknięcie z debianem więc sądzę że są to dość łatwe dwa pytania. Mam wersje 7 debiana. I z góry uprzedzam że to nie jest moje pierwsze zetknięcie z linuxem tylko że do tej pory używałem go do pracy i się takimi codziennymi rzeczami nie zajmowałem
1. jak mam dodać plik który nie jest zainstalowany za pomocą apt-get do paska ulubionych po lewej stronie? chodzi mi np o pliki exe
2. jak możecie to polećcie jakiś ciekawy motyw czy jak to tam się nazywa w linuxie
Pozdrawiam
Dodawanie do ulubionych
Bardzo zły, ale jak kto woli to niech używa..
entries/164-Tak-sta%C5%82o-si%C4%99-Czy ... -Rewolucja
Co do dodawania do menu musiałś stworzyć plik nazwa.desktop z odpowiednią zawartością i umieścić go w /home/usrer/.local/share/applications
to będzie działać tylko dla aktualnego, lokalnego usera, lub globanie dla wszystkich w /usr/share/applications.
Tu są te pliki /usr/share/applications więc przyjrzyj się ich buudowie i zrób analogicznie...
entries/164-Tak-sta%C5%82o-si%C4%99-Czy ... -Rewolucja
Co do dodawania do menu musiałś stworzyć plik nazwa.desktop z odpowiednią zawartością i umieścić go w /home/usrer/.local/share/applications
to będzie działać tylko dla aktualnego, lokalnego usera, lub globanie dla wszystkich w /usr/share/applications.
Tu są te pliki /usr/share/applications więc przyjrzyj się ich buudowie i zrób analogicznie...