B
Błędy podczas instalacji Debiana 7.2 amd64
Witam.
Postanowiłem ostatnio zainstalować Debiana, pobrałem wersję 7.2 amd64 (procesor i5 3470) i wypaliłem obraz na płycie. Uruchomiłem instalację, wybrałem graficzną instalację i wyskoczyła lista błędów, oto one:
Próbowałem także innych opcji instalacji, ale skutek był podobny. Instalacja z pendrive także to samo.
Obraz jest poprawny, bo na innym komputerze uruchamia się instalacja normalnie.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Postanowiłem ostatnio zainstalować Debiana, pobrałem wersję 7.2 amd64 (procesor i5 3470) i wypaliłem obraz na płycie. Uruchomiłem instalację, wybrałem graficzną instalację i wyskoczyła lista błędów, oto one:
Próbowałem także innych opcji instalacji, ale skutek był podobny. Instalacja z pendrive także to samo.
Obraz jest poprawny, bo na innym komputerze uruchamia się instalacja normalnie.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Dysk sprawdzony dwoma programami, nie wykryto błędów. Okablowanie sprawdzone, wszystko prawidłowo podpięte.
Podłączyłem też inny dysk i dalej to samo. Inny kabel SATA też nic nie zmienił. Chyba, że uszkodzony byłby kabel od zasilacza, którym jest dysk podłączony?
Inne opcje instalacji, w tym instalator tekstowy sprawdzałem już wcześniej. Jedyne czym się różni to krótszą listą błędów.
Edycja:
Podłączyłem dysk innym kablem zasilającym, ale dalej bez zmian.
Podłączyłem też inny dysk i dalej to samo. Inny kabel SATA też nic nie zmienił. Chyba, że uszkodzony byłby kabel od zasilacza, którym jest dysk podłączony?
Inne opcje instalacji, w tym instalator tekstowy sprawdzałem już wcześniej. Jedyne czym się różni to krótszą listą błędów.
Edycja:
Podłączyłem dysk innym kablem zasilającym, ale dalej bez zmian.
Kod: Zaznacz cały
ATA bus error
Kontrolery są na AHCI. Próbowałem też ustawień domyślnych, ale dalej nic.zobacz w biosie czy masz włączone kontrolery AHCI, albo przywróć domyślne ustawienia biosu
Nie za bardzo rozumiem, mógłbyś powiedzieć o co chodzi dokładniej i jak to zrobić?sprawdzałeś sumę kontrolną systemu
Z Windowsem7 jest wszystko w porządku.jakiś inny system czy też zgłasza błędy?
Tak, już kilka razy. Wybierałem wszystkie opcje instalacji. Zresztą już o tym napisałem.Zrobiłeś to co napisałem?