Wygląda jak czytnik kart, nie wiem dlaczego nie działa.
Wcześniej obraz ładowałeś pewnie przy pomocy jakiegoś windowsowego programu. Instalacja nowo skompilowanego jądra to kwestia ręcznego skopiowania plików z miejsca A na miejsce B. To w jaki sposób to zrobisz, czy na linuksie, czy zamontujesz kartę na windowsie nie ma znaczenia.
Jak chcesz to zrobić w virtualboxie to musisz poszukać w internecie na temat czytników kart i virtualboxa. Bo to nie jest problem z linuksem, tylko problem z mapowaniem fizycznych urządzeń na virtualboxie.
Ja korzystałem z tego dawno temu i już niewiele pamiętam. Przejrzyj opcje, może trafisz na coś interesującego.
i partycje są pod sdb1 i sdb2. Nie wiem tylko na którą co wkleić. Jak nie zadziała na pierwszej to zadziała ana drugą.Ale:chciałbym dodać owe nieszczęsne ath9k, ale widzę zależności:
zacząłem od początku, według tego co napisałeś w poście #55 z tym, że obraz nagrałem pod windą.I dalej kopiowałem już tylko Twoje komendy.Kiedy próbuje znaleźć "Broken" znajduje, ale nie ma opisanej lokalizacji, tylko "Type: Boolean".
Atheros HTC based wireless cards support (ATH9K_HTC)
CONFIG_ATH9K_HTC:
Support for Atheros HTC based cards.
Chipsets supported: AR9271
For more information: http://wireless.kernel.org/en/users/Drivers/ath9k_htc
The built module will be ath9k_htc.
Symbol: ATH9K_HTC [=n]
Type : tristate
Prompt: Atheros HTC based wireless cards support
Defined at drivers/net/wireless/ath/ath9k/Kconfig:100
Depends on: NETDEVICES [=y] && WLAN [=y] && ATH_COMMON [=n] && USB [=y] && MAC80211 [=y]
-> Network device support (NETDEVICES [=y])
-> Wireless LAN (WLAN [=y])
-> Atheros Wireless Cards (ATH_COMMON [=n])
Selects: ATH9K_HW [=n] && MAC80211_LEDS [=n] && LEDS_CLASS [=y] && NEW_LEDS [=y] && ATH9K_COMMON [=n]
Jak widać w zależnościach brakuje tylko symbolu ATH_COMMON. Wyszukuje i zaznaczam, następnie zaznaczam ATH9K_HTC. I po problemie. W tym konfigu brakuje tylko 2-ch rzeczy.
INSTALL sound/soc/sunxi/spdif/sndspdif.ko
INSTALL sound/soc/sunxi/spdif/sunxi_sndspdif.ko
INSTALL sound/soc/sunxi/spdif/sunxi_spdif.ko
INSTALL sound/soc/sunxi/spdif/sunxi_spdma.ko
DEPMOD 3.4.61
root@debian:/home/bartek/linux-sunxi# cp arch/arm/boot/uImage /mnt/kernel
root@debian:/home/bartek/linux-sunxi# cp arch/arm/boot/script.bin /mnt/kernel
cp: nie można wykonać stat na `arch/arm/boot/script.bin': Nie ma takiego pliku ani katalogu
No i tak sobie myślę... Skoro skopiuje pliki na kartę, to czy nie będzie problemu z tym, że na tej karcie są już pliki odpowiedzialne za bootowanie? Co się dzieje ze starymi plikami?
Zostają podmienione. O to w tym przecież chodzi. Nie wiem czy da się tu zrobić multiboot.
Z tym plikiem script.bin to nie bardzo rozumiem. Z tego co zrozumiałem jest to plik z ustawieniami dla jądra. I nie wiem dlaczego autorowi wpisu na blogu utworzył się tak sam z siebie. Nie powinien. Na razie zostaw stary.
Skopiuj jeszcze moduły na drugą partycję.