zapewne chodzi Ci o klawisz F11Unit pisze:wie ktoś z was może jaki skrót klawiszowy jest odpoweidzialny za włączenie/wyłączenie głownego paska menu (tego gdzie jest Plik Edycja Widok itp) wyłączyłem go i nie wiem jak go ponownie włączyć
Opera vs. Mozilla
Głos na operę. Używam jej jeszcze od czasów kiedy miała baner reklamowy, a firefox jeszcze nie istniał. Najbardziej w niej odpowiadają mi gesty myszy. Wiem, wiem jest dodatek do firefoxa, który to obsługuje, jednak gdy chcę cofnąć więcej niż jedną stronę do tyłu musiałem za każdym razem zaczynać gest od początku (trzymać prawy klawisz i kliknąć lewy, następnie puścić prawy i znowu od początku) a na operze trzymam prawy i klikam w lewy tyle ile chcę wstecz
Co do wyglądu - zgadzam się - na KDE wygląda lepiej niż firefox (właściwie iceweasel). Trochę wkurzające jest to, że flash najnowszy pod linuxa nie ma pluginu do opery tylko do iceweasela, nie rozumiem tego posunięcia. Menadżer pobierania jest fantastyczny - trochę mnie zaniepokoiło kilka wydań temu, że gdy chciałem zapisać obrazek już wczytany na stronie, to on go pobierał przez mendżer transferów, było to trochę denerwujące, ale na szczęście z tego zrezygnowali (w iceweasel dalej to jest). No i to o czym pisał brz - słowa kluczowe do wyszukiwarek - można dodać praktycznie każdą wyszukiwarkę i przypisać jej słowo kluczowe. Jest to ogromnie wygodne. W iceweasel strona musi mieć odpowiednie rozszerzenie na serwerze, aby można to było dodać.

mam zaupelnie jak ty. dzieje sie to, gdy na jednej karcie siedzi sobie cosik z flashem, a ja wchodze na inna karte i ja odswiezam/klikam na jakis odnosnik etc. wtedy zamiast tego okna flasha widac takie jasnoszare pole. nie jest to az taki straszny problem, ale jak na jakiejs stronie nie moge po prostu nic robic to ogladam ja z poziomu iceweasela (fuj !).velmafia pisze:ja mam, często to co jest we flashu po prostu znika (zawartość okna z flashem) i zostaje puste (białe) okno.Zarov pisze:Nie macie problemów z flashem w Operze?
dodatkowo nie mogę zamykać reklam które wyskakują na wierzch i są napisane w flashu.
ogolem, wybralem opere

Zamiast zamykać reklamy blokujcie je... Po coś ktoś stworzyl magiczny napis po naiśnieciu prawym przycskiem myszy na stronie "Block content...".
Takim sposobem nie mam żadnych reklam, poza tymi, które są "na żywca" wbudowane w strone (ale takie np. google ads akurat nie mam, ale chyba każdy wie jak się ich pozbyć ).
Oczywiście głos na Operę.
Takim sposobem nie mam żadnych reklam, poza tymi, które są "na żywca" wbudowane w strone (ale takie np. google ads akurat nie mam, ale chyba każdy wie jak się ich pozbyć ).
Oczywiście głos na Operę.
Ma to samo o czym pisali przedmówcy, ale dużej części reklam pozbywam się tak jak draco, czyli przez Zablokuj zawartość... jednak niektóre strony napisane w całości w flashu nie wyświetlają się poprawnie, a w iceweasel po zainstalowaniu najnowszego flasha na linuxa już się wyświetlają. Nie wiem, czemu nie zrobili pluginu do opery pod linuxa.Zarov pisze:Nie macie problemów z flashem w Operze?
- parrotlarch
- Beginner