Witam.
Powiem szczerze, że nigdy się tym nie interesowałem ale akurat mam potrzebę użycia skype i pojawił się problem z brakiem dźwięku.
Obraz z kamerki w laptopie miałem od razu, ja też słyszę, ale np. rozmowa testowa to cisza z mojej strony.
Mikrofon w laptopie działa, jak popukam w niego to słychać w głośnikach, jak podepnę inny do wejścia to mnie słychać, jednak rozmawiać się nie da.
Z tego co sprawdziłem, to nie nagrywa też oprogramowanie do rejestracji dźwięku, niezależnie od tego, jakiego wejścia bym nie ustawił jako źródło.
Laptop to Acer Aspire 5100.
Debian Squeeze x86_64 z jądrem 3.2.
Skype 4.0.0.7
W załączeniu lista urządzeń jakie widzi Skype.
[+] Skype 4.0 - nie dzia
- LordRuthwen
- Moderator
- LordRuthwen
- Moderator
- LordRuthwen
- Moderator
Co ja się z tym skype namęczyłem kiedyś. Mikrofon nie działał i nie działał. Nawet mistrza multimediów ilina pytałem i kurde nic. Tak było w Squeeze. Pod Wheezym już poszło łatwiej. Coś przestawiłem, potem mikrofon i działa. A teraz trzymam kopię zapasową katalogu z ustawieniami skype i tylko go kopiuję i już działa skype bez żadnych ustawień i paprania się.
Ostatnio nawet skype uruchomiłem wersję 2.2 na OSS4 w trybie Linuksa pod FreeBSD
Ostatnio nawet skype uruchomiłem wersję 2.2 na OSS4 w trybie Linuksa pod FreeBSD