LMDE - Linux Mint Debian Edition
-
LMDE - Linux Mint Debian Edition
Witam
Chciałem przedstawić wam system LMDE. LMDE (Linux Mint Debian Edition), jest zmodyfikowaną, ulepszoną wersją Debiana testowego bazującą na nim. Zawiera dużo aplikacji specyficznych dla Linuksa Minta, m.innymi mint menu, panel ustawień, MDM, Mate. Mnie najbardziej urzekł jego wygląd, jak dla mnie jest po prostu piękny, pierwszy raz nie musiałem doinstalowywać motywów i ikon.
Ponieważ zawiera także repozytoria minta, możemy od ręki zainstalować niewolne aplikacje takie jak skype, flash, a przede wszystkim aplikacje są odrobinę świeższe niż w normalnym Debianie. To chyba wszystko, zachęcam do wypróbowania bo twórcy minta, wykonali kawał dobrej roboty. Proponuję stworzyć dział na naszym forum dla dystrybucji bazujących na Debianie, np. aptosid, LMDE czy Crunchbang. Co wy na to?
Dodatkowe informacje na distrowatch.
Chciałem przedstawić wam system LMDE. LMDE (Linux Mint Debian Edition), jest zmodyfikowaną, ulepszoną wersją Debiana testowego bazującą na nim. Zawiera dużo aplikacji specyficznych dla Linuksa Minta, m.innymi mint menu, panel ustawień, MDM, Mate. Mnie najbardziej urzekł jego wygląd, jak dla mnie jest po prostu piękny, pierwszy raz nie musiałem doinstalowywać motywów i ikon.
Ponieważ zawiera także repozytoria minta, możemy od ręki zainstalować niewolne aplikacje takie jak skype, flash, a przede wszystkim aplikacje są odrobinę świeższe niż w normalnym Debianie. To chyba wszystko, zachęcam do wypróbowania bo twórcy minta, wykonali kawał dobrej roboty. Proponuję stworzyć dział na naszym forum dla dystrybucji bazujących na Debianie, np. aptosid, LMDE czy Crunchbang. Co wy na to?
Dodatkowe informacje na distrowatch.
-
LMDE to nic innego jak LinuxMint zbudowany na Debianie, a nie ulepszona jego wersja. http://linuxmint.pl/lista-artykuow/1-la ... ydany.htmlpoker-face98 pisze:Rzeczywiście, może źle to ująłem. Bardziej chodziło mi, że dzięki repozytorium Minta mamy dostęp do aplikacji, których nie znajdziemy w standardowym Debianie, głównie do tych wersji programów niewolnych.
Na stronie LinuxMint PL znajdziesz wszystko na jego temat.
-
Mint to trywialnie mówiąc ,,cukierek'', używałem trochę tego systemu i jest to jedna z gorszych dystrybucji, którą miałem przyjemność użytkować, wieczne problemy, niestabilność, badziewiarski wygląd (mate), lxde trochę lepiej wyglądało (jedyne co było fajne to domyślna tapeta ). Główna wada to stabilność po aktualizacjach, a raczej jej brak i wieczne problemy z aplikacjami.
Wszystko zależy od użytkownika.Menel pisze:Mint to trywialnie mówiąc ,,cukierek'', używałem trochę tego systemu i jest to jedna z gorszych dystrybucji, którą miałem przyjemność użytkować, wieczne problemy, niestabilność, badziewiarski wygląd (mate), lxde trochę lepiej wyglądało (jedyne co było fajne to domyślna tapeta ). Główna wada to stabilność po aktualizacjach, a raczej jej brak i wieczne problemy z aplikacjami.