PHP - zarówno FPM i fastcgi, nie może sobie poradzić z ustawieniem forum (IP.Board), połączeń do hosta 30, de facto cała pamięć zjedzona (a 150MB w pamięci podręcznej). Pracuję już troszkę na nginxie w konfiguracji z fastcgi i nigdy nie miałem problemów z wydajnością tego zestawu, spokojnie obsługiwał bez zająknięcia 150 użytkowników online, a teraz przy 15 (kolejne 15 to statyczne strony HTML) nie daje sobie rady. Jakieś pomysły? Chciałem wybrać mniejsze zło i przejść na gwarantowane zasoby i obecnie nad tym lekko mówiąc ubolewam. Próbowałem zastosowań memcached i APC, efekty? Brak - choć w sumie momentami dało się zauważyć przyśpieszoną pracę, ale równie szybko ten efekt znikał. Śmieszy mnie to ciut, bo zrozumiałbym, że walnąłem bubla w konfiguracji (aczkolwiek testowałem starą, efekt identyczny) i wszystko działało jak krew z nosa, tutaj są momenty, że działa doskonale, a później pociąć się można.
Czy może to być wina systemu? Wcześniej Debian 5 (32Bit), obecnie Debian 6 (64Bit) - jeśli może to być problem to pokuszę się o reinstalację systemu z obrazu.
Kod: Zaznacz cały
root@portek:~# free -m
total used free shared buffers cached
Mem: 496 492 4 0 2 148
-/+ buffers/cache: 341 155
Swap: 720 85 635