Witam,
chciałbym wszystkich poinformować, że komunikator kadu jest już oficjalnie w Debianie unstable (Sid).
Dlaczego dopiero teraz? Ponieważ wcześniej były problemy z licencją (o czym autorzy kadu zapomnieli).
Teraz aby zainstalować kadu wystarczy dodać wpisy Sid'a i `aptitude install kadu`. Pewnie niedługo paczka trafi do testing.
Tak więc, nie trzeba dodawać już dodatkowego repo ze strony kadu (ale to jeszcze w temacie z wpisami zostawię; jak paczka wejdzie do testing wtedy zmienię).
Pozdrawiam.
Kadu oficjalnie w Debianie
Nie zrobili tego tak jakbym chciał, ponieważ w repozytorium są dwie paczki - kadu i kadu-external-modules. Wszystkie dodatkowe moduły są upakowane w tej drugiej własnie paczce, która na dodatek wymaga dziwnych bibliotek typu kdelibs, przez co wiele osób (np. ja;]) nie będzie tego instalować. Szkoda, że nie ma rozwiązania znanego z repozytorium kadu - każdy moduł znajdował się w oddzielnej paczce. Z tego powodu właśnie jestem zmuszony dalej używać repozytorium kadu, chociaż korzystam z Sida.
Witam! Dzis przesiadlem sie z Mandrivy 07 FREE na Distro oparte na Debianie: Elive Revlution RL2.
Chcialem zainstalowac sobie kadu ale jestem zupelnie zielony i jak probowalem je zainstalowac to wyskakiwal mi blad ze niemam biblioteki libqt3-mt.
Probowalem to instalowac ale bez efektu.
Czy ktos moze mi wytlumaczyc krok po kroku jak zainstalowac Kadu na Debianie?
Chcialem zainstalowac sobie kadu ale jestem zupelnie zielony i jak probowalem je zainstalowac to wyskakiwal mi blad ze niemam biblioteki libqt3-mt.
Probowalem to instalowac ale bez efektu.
Czy ktos moze mi wytlumaczyc krok po kroku jak zainstalowac Kadu na Debianie?