KDE4 dostępne w Sidzie
To się niestety chyba nie uda.giaur pisze:O to dobra wiadomość. Może nawet Ubuntu wyprzedzimy :P

Jeszcze jedna sprawa. Jakby ktoś chciał u siebie potestować Muon, Kpackagekit, Rekonq (polecam, rośnie nam wspaniała preglądarka), to jest repozytorium dewelopera Zevenos.
Korzystacie na własną odpowiedzialność i proszę bez podstawowej umiejętności obsługi apta, nie brać się za to.
Repozytorium jest na domowym serwerze. Czasami IP mu się zmienia, więc podaję link do forum, które będzie aktualizowane jeśli coś się zmieni.
Link
Korzystacie na własną odpowiedzialność i proszę bez podstawowej umiejętności obsługi apta, nie brać się za to.

Repozytorium jest na domowym serwerze. Czasami IP mu się zmienia, więc podaję link do forum, które będzie aktualizowane jeśli coś się zmieni.
Link
@giaur
Narobili smaku i ucichło. Ciekawe czy aż tyle błedów, czy coś innego. W sumie, to nieoficjalne i tylko dwie architektury. Strasznie to dziwne.
@M3cin
Ja właśnie testuję 4.6 na Chakrze. W sumie chodzi jak mój skonfigurowany Debian. Niektóre rozwiązania zależności mi się w Chakrze bardzo podobają np. gstreamer bez GNOME. Resztę uzyskuję bez problemu na Debianie.
Narobili smaku i ucichło. Ciekawe czy aż tyle błedów, czy coś innego. W sumie, to nieoficjalne i tylko dwie architektury. Strasznie to dziwne.
@M3cin
Ja właśnie testuję 4.6 na Chakrze. W sumie chodzi jak mój skonfigurowany Debian. Niektóre rozwiązania zależności mi się w Chakrze bardzo podobają np. gstreamer bez GNOME. Resztę uzyskuję bez problemu na Debianie.
Chakra - fajny system, ciekawa polityka, nie używa bibliotek GTK, tylko QT, do aplikacji GTK wykorzystuje system paczek (coś na wzór portable apps), ale mam problemy z dźwiękiem i standardowo nieszczęsnym radeonem.
Pardus - prawie idealny system, niestety musiałem zrezygnować, także czarne ekrany (radeon), a nie mam cierpliwości już do zabaw, wyłączania modeset itp., itd.
OpenSUSE - zbyt powolny jak dla mnie, nawet nie testowałem dłużej.
Debian byłby idealnym rozwiązaniem - netinstall i KDE, ale żeby była z oficjalnego repozytorium wersja >=4.5.5 (4.6 powinna być stabilna w końcu).
Może Fedora KDE?
Pardus - prawie idealny system, niestety musiałem zrezygnować, także czarne ekrany (radeon), a nie mam cierpliwości już do zabaw, wyłączania modeset itp., itd.
OpenSUSE - zbyt powolny jak dla mnie, nawet nie testowałem dłużej.
Debian byłby idealnym rozwiązaniem - netinstall i KDE, ale żeby była z oficjalnego repozytorium wersja >=4.5.5 (4.6 powinna być stabilna w końcu).
Może Fedora KDE?
Mnie denerwuje nie to, że paczki wchodzą z opóźnieniem bo robią to ochotnicy i chwała im za to, że w ogóle się podjęli tego zadania. Irytujące jest zachowanie tych właśnie ochotników, którzy traktują użytkowników z góry. Zamiast napisać w temacie kanału:
Ale nie, lepiej napisać:
Obiecaliśmy, że będzie niedługo, ale są problemy z tym i tym, jak tylko załatwimy to będą paczki.
Ale nie, lepiej napisać:
tak wisi od tygodnia, a każdemu kto się ośmieli zapytać o paczki odpowiadają głupimi gatkami w stylu:Work in progres"
Ale cóż, trudno, jak trzeba czekać to trzeba. Przecież nie zmienię Debiana tylko dlatego, że spóźniają się paczki z KDE.W tym roku
Ja tam bym jednak na 4.6 za szybko nie liczył, pamiętając o tym z jakim opóźnieniem pojawiło się 4.5. A w samym Sidzie w ogóle jest jeszcze 4.4 i nie sądzę że kiedykolwiek wprowadzą 4.5 do oficjalnego repozytorium systemu.
Szkoda że w Debianie Kde jest totalnie olewane, nie wiem czy gnome też bo nie używam i się nie interesuję.
Szkoda że w Debianie Kde jest totalnie olewane, nie wiem czy gnome też bo nie używam i się nie interesuję.