Problem z Kadu
najlepiej jest zrobić tak jak ja zrobiłem dla kumpla:
spytałem się czy go reklamy w gg nie wkurzają, odpowiedział że wkurzają, więc powiedziałem że znam lepszy "program go gg", ściągnąłem mu gajima pod winde, i zainstalowałem, i pokazałem jak dodawać kontakty (przez transporty) i teraz kumpel jest zadowolony.
tak więc powiedz że znasz "lepsze gg" a jak już zainstalują, i padnie znowu serwer gg, to włączą jabbera i przy nim zostaną
spytałem się czy go reklamy w gg nie wkurzają, odpowiedział że wkurzają, więc powiedziałem że znam lepszy "program go gg", ściągnąłem mu gajima pod winde, i zainstalowałem, i pokazałem jak dodawać kontakty (przez transporty) i teraz kumpel jest zadowolony.
tak więc powiedz że znasz "lepsze gg" a jak już zainstalują, i padnie znowu serwer gg, to włączą jabbera i przy nim zostaną

Mam tylko maly problem z polaczeniem. Gdy wlaczam Gajim z konsoli oto co mi wyskakuje
Nie moge polaczyc sie z serwerem. Konto mam bo zalozylem na stronce serwera. Moze jabber kozysta z portow ktore mam zablokowane. Wiecie z jakich portow on korzysta?
Zablokowanych portow mam sporo wiec i ten moze byc wsrod nich.
Kod: Zaznacz cały
freax@freax:~$ gajim
Wsparcie dla MenadÅźera Sesji jest niedostÄpne (brak moduÅu gnome.ui
Brak wsparcia dla Network Managera
Zablokowanych portow mam sporo wiec i ten moze byc wsrod nich.