Kubuntu - nie mog

Pomoc dotycząca instalacji systemu
brz
Beginner

Post autor: brz »

a probowales z tym gdm? jesli bedzie to samo to moze rzeczywiscie sprawdz jak ci pojdzie logowanie tekstowe.
W gnome przynajmniej nie przycina się podczas pisania i trochę szybciej się strony przewijają.
heh, a beryl to podobno mialo byc takie ulatwienie. nie dosc, ze ludziom ledwo udaje sie to odpalic to pozniej dziala fatalnie. ;] po co sobie zycie utrudniac?
daris
Beginner

Post autor: daris »

gdm uruchomił się po jakiś 5 sekundach bez problemu - możliwe że i kdm też się sam uruchamia tylko trzeba dłużej poczekać.

EDIT: Jednak winowajcą jest kdm - na gdm idzie bez żadnych problemów, a na kdm trzeba pobawić się klawiszami F1-F8
brz
Beginner

Post autor: brz »

mowie ci, pozbadz sie tego badziewia. o ile nie uzywasz kilku srodowisk graficznych, konsola jest tak samo wygodna jk glupi menadzer logowania. ;]
daris
Beginner

Ale tylko z kdm są problemy - gdm uruchamia się normalnie (i z niego korzystam).
brz pisze:mowie ci, pozbadz sie tego badziewia. o ile nie uzywasz kilku srodowisk graficznych,
Korzystam raz z Gnome+Betyl lub samo KDE (bo na kde mi beryl wolniej chodzi).
ms-trex
Beginner

Post autor: ms-trex »

może trzeba by było przestawić kolejność ładowania *dm w skryptach startowych, domyślnie na pierwszym miejscu jes chyba gdm
daris
Beginner

Nie wiem o co ci chodzi ale po uruchomieniu kompa normalnie bez żadnych kombinacji mogę się zalogować w trybie graficznym na gdm (mam ustawionego jako domyślnego).

£atwo można ustawić który ma być domyślny :-D (dpkg-reconfigure kdm lub dpkg-reconfigure gdm)

U mnie domyślnym był kdm (bo to kubuntu :-D )
ODPOWIEDZ