Witam.
Czy istnieje sposób zamontowania wielu partycji pod jeden punkt? Chodzi o to aby zwiększyć daną przestrzeń, jeżeli takowej zabraknie, dodając po prostu kolejna partycje. Nie jest określony system plików, programowego raida chciałbym uniknąć. Jeżeli chodzi o NFS-y, to już zastosowałem coda do sieciowego raid1, a ,,Lustre'' odpada ze względu na brak produkcyjnej stabilności. Problem to ,,dynamiczne'' zwiększanie danej przestrzeni, bez utraty starszych danych.
Pozdrawiam.
Montowanie wielu partycji pod jeden katalog
@Ister: dziękuję, właśnie potrzebowałem jakiegoś punktu zaczepienia. Z tym gimnastykowaniem sobie poradzę.
@Redhead: serwer stoi na Debianie, takie zalecenie było, dlatego też piszę na forum debian.linux.pl
Za bardzo skupiłem się na sieciowych systemach plików, kiedy jak się okazuje rozwiązanie miałem zaraz pod nosem (Instalator Debiana ma taką opcję przy partycjonowaniu, o ile mnie pamięć nie myli). Teraz tylko sprawdzić czy LVM sprosta wymaganiom inwestora.
Pozdrawiam.
@Redhead: serwer stoi na Debianie, takie zalecenie było, dlatego też piszę na forum debian.linux.pl

Za bardzo skupiłem się na sieciowych systemach plików, kiedy jak się okazuje rozwiązanie miałem zaraz pod nosem (Instalator Debiana ma taką opcję przy partycjonowaniu, o ile mnie pamięć nie myli). Teraz tylko sprawdzić czy LVM sprosta wymaganiom inwestora.
Pozdrawiam.