Witam.
Używam widzetu RSSNow na pulpicie. Wszystko fajnie, poza tym ze po kliknięciu linki próbuje mi otwierać w... gedit (którego nawet zresztą już nie mam w systemie).
Domyślna przeglądarka w KDE to konqueror, za pomocą ,,update-algernatives'' też konqueror. Gdzie jeszcze mam zmienić przeglądarkę żeby to coś używało jej?
KDE4/RSSNow - jak ustawi
Trop był dobry, ale jeszcze nie działa to tak jak trzeba. Zmieniłem przyporządkowanie plików htm i html na firefoxa (probowalem tez inne przegladarki) i w tej chwili działa to tak, że najpierw strona jest ściągana do katalogu tymczasowego, a dopiero potem otwierana już z dysku, zamiast od razu otworzyć się w przeglądarce. Jest nawet powiadomienie o kopiowaniu w KDE za każdym razem.
Nie muszę chyba mówić, że połowa strona wychodzi zniekształcona i w ogóle to nie tak powinno chyba działać. Jak jeszcze miałem Gnome, to otiwerało mi się to w Epiphany i to od razu online.
Nie muszę chyba mówić, że połowa strona wychodzi zniekształcona i w ogóle to nie tak powinno chyba działać. Jak jeszcze miałem Gnome, to otiwerało mi się to w Epiphany i to od razu online.