Hej.
Mam problem z instalacja matlaba na Debianie. Opisze krotko temat:
zrzucam wszystkie pliki matlaba na dysk w laptopie, uruchamiam instalator i wszystko idzie dobrze do momentu rozpoczęcia instalacji, wtedy wyskakuje błąd, że archiwum może być uszkodzone bądż brakuje miejsca na dysku.
Dodam, że archiwum nie jest uszkodzone ponieważ skopiowało się bez problemu z płyty, a miejsca jest bardzo dużo, około 170GB wolnego miejsca, tak że powinno to wystarczyć. Co najważniejsze z tej samej płyty już kiedyś był instalowany ten matlab.
Powiedzcie mi co to może być tego przyczyną? Jak coś Wam potrzeba, to mówcie to zrobię zrzuty czy coś takiego?
Debian i instalacja programu Matlab
-
winnetou
Sprawdź dokładnie rozmiar archiwum (najlepiej w bajtach) tego co masz na dysku i tego co jest na płytce. Spotkałem się z tym, że Debian niby kopiował wszystko (nawet z porysowanych płytek), a jak się później okazywało to czego nie mógł przekopiować to po prostu obcinał. W ten sposób brakowało kilku sekund w mp3, czy archiwa (zip, rar, itp.) były niekompletne. Jak rozmiary zgadzają się co do bajtu (bajta - nie jestem pewien odmiany) to pomyślimy dalej.