Debian i instalacja programu Matlab

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
fender666
Beginner

Debian i instalacja programu Matlab

Post autor: fender666 »

Hej.
Mam problem z instalacja matlaba na Debianie. Opisze krotko temat:
zrzucam wszystkie pliki matlaba na dysk w laptopie, uruchamiam instalator i wszystko idzie dobrze do momentu rozpoczęcia instalacji, wtedy wyskakuje błąd, że archiwum może być uszkodzone bądż brakuje miejsca na dysku.
Dodam, że archiwum nie jest uszkodzone ponieważ skopiowało się bez problemu z płyty, a miejsca jest bardzo dużo, około 170GB wolnego miejsca, tak że powinno to wystarczyć. Co najważniejsze z tej samej płyty już kiedyś był instalowany ten matlab.
Powiedzcie mi co to może być tego przyczyną? Jak coś Wam potrzeba, to mówcie to zrobię zrzuty czy coś takiego?
winnetou

Post autor: winnetou »

Sprawdź dokładnie rozmiar archiwum (najlepiej w bajtach) tego co masz na dysku i tego co jest na płytce. Spotkałem się z tym, że Debian niby kopiował wszystko (nawet z porysowanych płytek), a jak się później okazywało to czego nie mógł przekopiować to po prostu obcinał. W ten sposób brakowało kilku sekund w mp3, czy archiwa (zip, rar, itp.) były niekompletne. Jak rozmiary zgadzają się co do bajtu (bajta - nie jestem pewien odmiany) to pomyślimy dalej.
fender666
Beginner

Post autor: fender666 »

Spokojnie, więc tak, pomiary wykonane.
Plik, który jest niby uszkodzony, znajdujący się na płycie ma: 105,0MB (110116235 bajtów), plik który znajduje się na dysku zajmuje: 105,0MB (110116235 bajtów).
Co mogę robić dalej?

Rozumiem, że już nikt odważny się nie znajdzie aby mi pomoc?
Rad
Member

Post autor: Rad »

fender666 pisze:Rozumiem ze już nikt odwazny sie nie znajdzie zeby mi pomoc??
Wygeneruj jeszcze sumy md5 obu plików i porównaj. Jeżeli nie zadziała to napisz do supportu Matlaba, może oni będą wiedzieć.
ODPOWIEDZ