Witam
Chciałbym zrobić Debiana na pendrive tz., żeby był bootowalny z pendrava i miał jakiś tryb graficzny obsługiwał większość sprzętu sieciowego wifi itd.
Z góry dziękuję za pomoc.
Debian instalacja na pendrive
Nie, "ale jesteś wiesz" tylko:
-> kliknij na "Szukaj"
-> zaznacz dział "Instalacja systemu"
-> wpisz w wyszukiwarce "pendrive"
W którymś z tych tematów jest odpowiedź, ja trafiłem na odpowiednie linki już w 3 temacie do którego zajrzałem. Jestem jednak leniwy (jak większość informatyków) i wyznaję zasadę, że po co jeszcze raz coś pisać skoro ktoś już to napisał* - więc nie chce mi się tych linków przepisywać skoro w dosłownie ~15/30s da się to znaleźć.
*bardziej kołowego koła niż jest nie wymyślę :P
P.S
Dosłownie parę tematów pod Twoim jest temat z tym samym pytaniem... nawet nie jest zakopany w czeluściach forum, dosłownie tuż obok Twojego się znajduje - zajrzyj tam :P
-> kliknij na "Szukaj"
-> zaznacz dział "Instalacja systemu"
-> wpisz w wyszukiwarce "pendrive"
W którymś z tych tematów jest odpowiedź, ja trafiłem na odpowiednie linki już w 3 temacie do którego zajrzałem. Jestem jednak leniwy (jak większość informatyków) i wyznaję zasadę, że po co jeszcze raz coś pisać skoro ktoś już to napisał* - więc nie chce mi się tych linków przepisywać skoro w dosłownie ~15/30s da się to znaleźć.
*bardziej kołowego koła niż jest nie wymyślę :P
P.S
Dosłownie parę tematów pod Twoim jest temat z tym samym pytaniem... nawet nie jest zakopany w czeluściach forum, dosłownie tuż obok Twojego się znajduje - zajrzyj tam :P
-
Wejdż na ta strone http://debian-live.alioth.debian.org/ tu wszystko znajdziesz co i jak.