Crash logi systemu

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
yantar
Member

Crash logi systemu

Post autor: yantar »

Mam taki specyficzny problem ciagnie sie to od czasu instalacji systemu w lutym.
Niewazne czy pod Opera czy Icewaselem, niektore filmy osadzone we flashu powoduja u mnie restarty systemu. (ale np na YouTube nie zdarzylo sie to nigdy)
Jest to wlasciwie jedyna rzecz, ktora destabilizuje mi system i wlaczanie filmow w przegladarkach to jak lazenie po polu minowym.
Oczywiscie nie musze mowic jakie to wprowadza zamieszanie przy innych wlaczonych programach, a i samemu systemowi takie restarty nie sluza.
Przegladalem logi w /var/log .xsession-errors etc ale za nic nie moge uchwycic tego co to powoduje.
W tym czasie mialem kilka roznych kerneli od wlasnych po dystrybucyjne, rozne flashe, sterowniki do karty graficznej otwarte i zamkniete, rozne xorgi byly aktualizacje kodekow. A problem jak byl tak sie dalej pojawia. W Googlach tez na nic podobnego nie trafilem.

Brakuje mi juz pomyslow co z tym fantem zrobic. Za wszelkie sugestie bede bardzo wdzieczny. Gdyby problem wystepowal tylko pod Opera to zalozylbym, ze to wina wersji beta etc. Ale do spolki z Icewaselem to siedzi gdzies glebiej.
ODPOWIEDZ