[+] KGet i problem z zapisywaniem do katalogu

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
pavbaranov
Senior Member

[+] KGet i problem z zapisywaniem do katalogu

Post autor: pavbaranov »

W zasadzie, to w temacie jest już wszystko. Aplikacja KGet w wersji 0.8.5, czyli wersja KDE 3.5.9. Kiedyś działała i to dobrze, ale coś się poprzestawiało i za nic nie chce działać.
Każda próba ściągnięcia jakiegokolwiek pliku kończy się wyświetleniem informacji

Kod: Zaznacz cały

Brak dostępu.
Nie można pisać do /home/vlc-0.9.2.tar.bz2.part
Przy czym plik po /home/ jest oczywiście dowolny.
Oczywiście w opcjach konfiguracyjnych, a nawet w samym pliku kgetrc próbowałem ustawić inne, dowolne, do których jako user mam dostęp np. ~/Desktop i nic z tego nie wychodzi. Niezależnie czy wpisuję, czy wybieram przez interfejs KGeta. Pomimo dokonanych zmian, za każdym razem widzi /home/ jako katalog, do którego ma zapisywać.
Macie jakiś pomysł gdzie jeszcze KDE/KGet może trzymać taką informację?
AdeBe
Junior Member

Post autor: AdeBe »

A próbowałeś przeinstalować KGet'a z opcją purge (usunięcie plików konfiguracyjnych)?
pavbaranov
Senior Member

Próbowałem wszystkiego, włącznie z... tuż po napisaniu tekstu przyszło mi do głowy by po prostu usunąć /.kde/share/apps/kget - pomogło. Swoją drogą dziwne, że ani edycja znajdującego się tam pliku transfers.kgt, w którym KGet trzyma swoje ustawienia, ani reinstalacje KGet, ani też jakakolwiek próba wykorzystania opcji instalacyjnych w samym programie nie dały efektu.
Problem rozwiązany, teraz tylko pozostaje stwierdzić, czy jest to bug, który jest do zgłoszenia, czy też po prostu coś się raz w tym programie stało.
W każdym bądź razie dzięki.
snah
Beginner

Post autor: snah »

Jeśli nie uda Ci się powtórzyć, to nie masz czego zgłaszać. "Step to reproduce" to podstawa w raporcie o bugu.
pavbaranov
Senior Member

Wiem o tym, dlatego pytam się, czy inni też się z czymś takim spotkali, a sam sprawdzam, czy powtarza się, czy nie. Jak na razie nie.
ODPOWIEDZ