Compiz-fusion + przezroczysto

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
answer_3

Compiz-fusion + przezroczystość

Post autor: answer_3 »

Mam takie pytanie, zainstalowałem compiza i nieby wszystko działa tak jak powinno, ale chciałem mieć jeszcze przezroczystość. Poszukałem troche na googlach i znalazłem taką informacje, że mam wejść w compizconfig-settings-manager poźniej z General Options i w zakładkę Opacity Settings. Tylko problem z tym, że nie ma u mnie takiej zakładki. Nie wiem czy czegoś nie doinstalowałem? Jest niby coś takiego jak Opacity coś tam w efektach compiza, czy jakoś tak (nie pamiętam dokładnie bo jestem teraz w pracy i nie mam możliwości sprawdzenia), ale to chyba nie jest to. Dodam jeszcze że mam debiana Sid.
thalcave
Junior Member

Post autor: thalcave »

Prawdopodobnie to co znalazłeś dotyczyło innej wersji CF.
answer_3

Chyba masz rację bo właśnie to jeszcze raz przeglądam i dotyczy to ubuntu, ale myślałem, że nie będzie różnicy. Masz może jakieś opisy jak to zrobić na debianie?
Awatar użytkownika
KuCyK

Post autor: KuCyK »

A próbowałeś wpisać w Filtrze po lewej "Opa" ?
2 opcje zostają: Nieprzeźroczystość i Opacity :>
answer_3

No nie próbowałem, ale na pewno to zrobie, dzięki za podpowiedź, jak sprawdzę to dan znać.

[ Dodano: 2008-09-18, 18:23 ]
Udało się ;) Dzięki za podpowiedz. Jak by ktoś szukał jak to zrobić to wpisuje się w formatke np: name=kadu i ustawia wartość i przezroczystość śmiga :)

Tylko jak by ktoś jeszcze napisał jak zmienić to rozwijane menu i tło okien jakie przeglądam foldery to bym był bardzo wdzięczny

[ Dodano: 2008-09-23, 13:01 ]
Juz wszystko mam tak jak chcialem, dla zainteresowanych wrzucam linka:
LINK
ODPOWIEDZ