Compiz-fusion + przezroczysto
Compiz-fusion + przezroczystość
Mam takie pytanie, zainstalowałem compiza i nieby wszystko działa tak jak powinno, ale chciałem mieć jeszcze przezroczystość. Poszukałem troche na googlach i znalazłem taką informacje, że mam wejść w compizconfig-settings-manager poźniej z General Options i w zakładkę Opacity Settings. Tylko problem z tym, że nie ma u mnie takiej zakładki. Nie wiem czy czegoś nie doinstalowałem? Jest niby coś takiego jak Opacity coś tam w efektach compiza, czy jakoś tak (nie pamiętam dokładnie bo jestem teraz w pracy i nie mam możliwości sprawdzenia), ale to chyba nie jest to. Dodam jeszcze że mam debiana Sid.
No nie próbowałem, ale na pewno to zrobie, dzięki za podpowiedź, jak sprawdzę to dan znać.
[ Dodano: 2008-09-18, 18:23 ]
Udało się
Dzięki za podpowiedz. Jak by ktoś szukał jak to zrobić to wpisuje się w formatke np: name=kadu i ustawia wartość i przezroczystość śmiga 
Tylko jak by ktoś jeszcze napisał jak zmienić to rozwijane menu i tło okien jakie przeglądam foldery to bym był bardzo wdzięczny
[ Dodano: 2008-09-23, 13:01 ]
Juz wszystko mam tak jak chcialem, dla zainteresowanych wrzucam linka:
LINK
[ Dodano: 2008-09-18, 18:23 ]
Udało się

Tylko jak by ktoś jeszcze napisał jak zmienić to rozwijane menu i tło okien jakie przeglądam foldery to bym był bardzo wdzięczny
[ Dodano: 2008-09-23, 13:01 ]
Juz wszystko mam tak jak chcialem, dla zainteresowanych wrzucam linka:
LINK