Witam! Mam laptopa Aristo Vision i375+ a na nim zainstalowanego Windowsa XP i Debiana Lenny. Na Windows wszystko działa dobrze, a na Lenny mam połączenie, niby wszystko działa też poprawnie, ale podczas pobierania plików (HTTP, APT, ściąganie poczty i in.) po jakimś czasie (bardzo różnym, rzędu minut), transfer spada do zera, a pobieranie zatrzymuje się. Wtedy trzeba je ręcznie wznawiać, o ile nie zrobi tego program (APTowi zajmuje to ok. minutę). Zauważyłem, że w tym czasie połączenia innych programów (nawet jeżeli także tworzą duży ruch) nie są przerywane.
Ten błąd występuje, kiedy korzystam z połączenia kablowego lub bezprzewodowego, stąd wykluczyłem problemy ze sterownikami.
Kod: Zaznacz cały
lspci
...
06:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 4965 AG or AGN Network Connection (rev 61)
07:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 01)
...
Programy, które nie obciążają mocno łącza (WWW, komunikatory) działają w miarę normalnie. Pingi działają bezbłędnie.
Używam jądra 2.6.26-1-686, do łączenia się używałem programów NetworkManager, Wicd, Wi-Fi Radar, na żadnym nie działało, nawet na LiveCD Ubuntu miałem te problemy.
Proszę o pomoc.