Thunar i miniatury

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
mlody001

Thunar i miniatury

Post autor: mlody001 »

Czy można jakoś zmienić rozmiar wyświetlanych miniatur w thunarze, są one troche za małe jak dla mnie? z góry dzięki za pomoc!

PS: dlaczego thunar nie zapamiętuje maksymalizacji okna? Po włączeniu znowu jest takie jak było
darborc

Post autor: darborc »

Zmieniać romiar ikon/miniatur można poprzez scroll up/down. trzymając wciśnięty Ctrl.
mlody001

Ok dzięki za przydatny skrót, a co z tą maksymalizacją, co zrobić żeby thunar pamiętał?
yantar
Member

Post autor: yantar »

Co do maksymalizacji powinien pamietac, przynajmnije u mnie zawsze otwiera sie w takim rozmiarze jakim byl zamykany. Niestety nie znam rozwiazania ani gdzie ta opcja moze siedziec.
Awatar użytkownika
grucha
Beginner

Post autor: grucha »

mlody001 pisze:PS: dlaczego thunar nie zapamiętuje maksymalizacji okna? Po włączeniu znowu jest takie jak było
yantar pisze:Co do maksymalizacji powinien pamietac, przynajmnije u mnie zawsze otwiera sie w takim rozmiarze jakim byl zamykany
Rozmiar pamięta, samej maksymalizacji chyba nie. Trzeba go ręcznie rozciągnąć na cały ekran. Rozwiązanie nie do końca dobre, ale zawsze to lepsze niż nic.
mlody001

grucha pisze:Rozmiar pamięta, samej maksymalizacji chyba nie. Trzeba go ręcznie rozciągnąć na cały ekran. Rozwiązanie nie do końca dobre, ale zawsze to lepsze niż nic.
Masz rację, thunar pamięta samo rozciągnięcie a maksymalizacji już nie :evil:
ODPOWIEDZ