Witam. Do tej pory śmigałem na sterownikach otwartych. Coś mnie pokusiło, aby zainstalować sterowniki zamknięte. Robiłem wszystko wg. opisu z forum. Po restarcie "iksów" na monitorze widnieje tylko napis "Over Range"(napis z OSD monitora). Przywróciłem więc stary config i ku mojemu zdziwieniu po wpisaniu "glxinfo | grep direct" otrzymałem odpowiedź "no", a wcześniej przed instalacją fglrx oczywiście było "yes". Cóż się stało? Jak zmusić zamknięte sterowniki do pracy lub jak sprawić, żeby otwarte działały tak jak wcześniej?
Pozdrawiam, Marcin.
Sterowniki ATI - Over Range
Przegladnij loga z ladowania xorga
(To przedostatnie ladowanie)
Komunikat "Over Range" najprawdopodobniej odnosi sie do zbyt wysokich ustawien odswiezania monitora (albo skorygowac albo odpowiednie dopisac w xorgu z instrukcji monitora)
Sprobuj zmienic tylko sam wpis w xorgu z "ati" na "fglrx" (i na odwrot).
Jesli chcesz przywrocic otwarte z akceleracja odinstaluj zamkniete czasem sie cos namiesza.
Kod: Zaznacz cały
/var/log/Xorg.0.log.old
Komunikat "Over Range" najprawdopodobniej odnosi sie do zbyt wysokich ustawien odswiezania monitora (albo skorygowac albo odpowiednie dopisac w xorgu z instrukcji monitora)
Sprobuj zmienic tylko sam wpis w xorgu z "ati" na "fglrx" (i na odwrot).
Jesli chcesz przywrocic otwarte z akceleracja odinstaluj zamkniete czasem sie cos namiesza.
Jak masz brak renderingu to raczej 225fps nie dziwi.
Btw. Napisz co to za karta, ktora wersje masz debiana (stable, testing etc?), zamiesc xorga bo inaczej to wrozenie z fusow. (to tak tez na przyszlosc w razie problemow zamieszczaj takie informacje, albo wpisz je do profilu na forum)
Przejrzyj logi z ladowania xorga (Xorg.0.log to ostatnie ladowanie, Xorg.0.log.old przedostatnie) Zwroc uwage na linie komunikujace blad to te zaczynajace sie od (EE) .
Btw. Napisz co to za karta, ktora wersje masz debiana (stable, testing etc?), zamiesc xorga bo inaczej to wrozenie z fusow. (to tak tez na przyszlosc w razie problemow zamieszczaj takie informacje, albo wpisz je do profilu na forum)
Przejrzyj logi z ladowania xorga (Xorg.0.log to ostatnie ladowanie, Xorg.0.log.old przedostatnie) Zwroc uwage na linie komunikujace blad to te zaczynajace sie od (EE) .