¦ledzenie nr IP - ochrona przed jego przechwyceniem

Wszystko Off Topic
Awatar użytkownika
Junkers
Beginner

¦ledzenie nr IP - ochrona przed jego przechwyceniem

Post autor: Junkers »

Witam!
Chciałbym się Was zapytać kiedy korzystając z internetu udostępniam mój nr IP i gdzie on jest najbardziej narażony na przechwycenie przez osoby trzecie. Jak mogę zabezpieczyć swój nr IP nie zamulając sobie przy tym internetu?
Rad
Member

Post autor: Rad »

Możesz skorzystać z tora. Jak ktoś będzie chciał to i tak jakoś znajdzie twoje ip.
SeRdEcZnY
Beginner

Post autor: SeRdEcZnY »

Junkers pisze:Witam!
Chciałbym się Was zapytać kiedy korzystając z internetu udostępniam mój nr IP i gdzie on jest najbardziej narażony na przechwycenie przez osoby trzecie
praktycznie wszędzie np przy wejściu na stronę, cześć Administratorów loguje wejścia, na forach Admin z reguły (kwestia ustawień) widzi Twoje IP w postach, nawet wchodząc do banku (tu akurat dla bezpieczeństwa) logowane jest Twoje IP, przy używaniu programów P2P wysyłasz swoje IP do serwera, łącząc się z innym klientem widzisz jego IP i wice versa (tu jeszcze zależy od programu), ale najbardziej narażony jesteś wchodząc na wszelkie strony z crackami, hakerskie itp...

Reasumując...
Jeśli obawiasz się, że ktoś może w niecny sposób wykorzystać Twoje IP, to odłącz kablel od internetu :P

Pozdrawiam ;)
ODPOWIEDZ