Kadu i sprawdzenie niewidocznych

Ogólne pytania dotyczące systemu
lucyfer666

Kadu i sprawdzenie niewidocznych

Post autor: lucyfer666 »

Mam pytanie. Otóż słyszałem, że na kadu można sprawdzić, czy ktoś jest niewidoczny. Może ktoś wie jak to zrobić? Proszę o pomoc!
JarekMk
Beginner

Post autor: JarekMk »

lucyfer666 pisze:Otóż słyszałem, że na kadu można sprawdzić, czy ktoś jest niewidoczny
To źle słyszałeś...

Czy kiedyś ludzie przestaną wierzyć w ten mit?
lucyfer666

Post autor: lucyfer666 »

Ale ponoć można. Słyszałem że wystarczy pozmieniać parę opcji w ustawieniach. Słyszałem też, że opiera się to na pingu i netstat. Ktoś pomoże, plz?
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

giaur
Member

Post autor: giaur »

Tutaj tez troche informacji (co prawda nie Kadu, tylko specjalny "Inwiggilator" http://komunikatory.bajo.pl/download,pl ... r,1.5.html). O ile pamietam, wywodzi sie to jeszcze z PowerProject (tam bylo jako wtyczka).

O ile mi wiadomo, protokół gg w obecnej wersji nie umozliwia sprawdzenie, czy uzytkownik jest niewidoczny czy rozlaczony. W poprzednich wersjach (gg5.0 i starsze) jeszcze bylo to mozliwe, bo serwer wysylal info o statusie, o niewidocznym takze.

Ale pozniej to poprawiono i teraz juz nie da sie sprawdzic, chociaz niektorzy zapierają sie ze im dziala
swiftgeek

Post autor: swiftgeek »

Jest jeden sposób i będzie działał do końca istnienia tego protokołu ;)
Pomyślcie tylko - jest jeden komunikat który dostanie bezwględnie każdy ale praktycznie jest to nieużyteczne - chyba że się stworzy specjalnie na ten cel nowe konto ;)

Jest to jakiś sposób jak ktoś bardzo potrzebuje wiedzieć :)
ODPOWIEDZ