Wczoraj aktualizowalem system i zaktualizowal mi sie vlc. Problem w tym, ze od tej pory nie chce odtwarzac zadnego filmu (dzwiek jest, obrazu nie ma). Za kazdym razem komunikat w konsoli:
pisze ze jest problem z `XVID' , mozliwe ze po aktualizacji VLC nie ładuje bibliotek z kodekami Xvid a ten problem jest powszechnie znany :-/ http://www.google.pl/linux?hl=pl&q=VLC+ ... Szukaj&lr=
i pozostaje korzystać z innego Playera
vlc ma jedna zalete - softwarowe ustawianie glosnosci. Czyli slucham sciszajac film nie sciszam wszystkich dzwiekow w systemie - czesto z tego korzystam.
[ Dodano: 2008-06-11, 23:30 ]
Jednak to wina Debiana - paczka w Sidzie jest zle skompilowana (bez obslugi ffmpeg) i stad problemy. Zainstalowalem tą samą wersję z repo Ubuntu i dziala
Nie wiecie jak jest teraz z VLC? Zainstalowalem u siebie z Lennego i tez mi taki babol wyskoczyl. Od poltorej miesiaca nikt nie poprawil tej paczki i jeszcze przepchneli to z sida do lennego? No jakas makabra :/
Ps. Cos znalazlem zto to chyba z repo multimedia taka skaszaniona paczka. No nic moze jutro nad tym podzialam.
Witam
Wiem, że odkopuję temat ale znalazłem rozwiązanie (przynajmniej u mnie działa) do najnowszej wersji. W opcjach Preferencje/obraz/filtry wyłączyłem wszystko i jest obraz. Jeśli pomoże to super.
Pozdrawiam