Roz

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
qba666

Rozłączanie internetu na karcie rt2400.

Post autor: qba666 »

Witam. Jestem nowym użytkownikiem Debiana jednak to nie mój pierwszy Linux wcześniej miałem Ubuntu 7.04 bardzo go sobie chwaliłem ale się posypał sam nie wiem czemu. Po instalacji Debiana od razu problem z nie szczęśliwą kartą rt2400 od internetu;/
Zainstalowałem ją z poradnika z tego forum: http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=3973 i bardzo się ucieszyłem kartę mi wykryło i wszystko zacząłem konfigurować. I udało się. Jest zasięg 73% czasem więcej. Na XP jak mam taki zasięg to śmiga net ;) I jest problem. Internet cały czas się rozłącza i łączy. Jest więcej odebranych niż wysłanych, a bardzo rzadko jest równocześnie.
Nie wiem co z tym mam zrobić.
Dodam jeszcze że mój internet działa na klasycznym IP i DNSach jak i na pppoe ale nie mogę zainstalować pppoeconf.

Proszę o szybka pomoc. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

wklej to co wyrzuca konsola gdy chcesz zainstalwoac ten pakiet.
qba666

Post autor: qba666 »

W sumie to mniejsza z tym pakietem przez IP powinno gadać a nie gada. Dlaczego jak robie zgodnie z tym poradnikiem i nie mam problemów to mi ten net nie działa;/

[ Dodano: 2008-05-02, 10:45 ]
Dobra już działa. W sumie to nie wiem dlaczego ale działa :) mam neta i pisze z Debiana. Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ