velmafia pisze:umara pisze:Uprzejmie proszę o nie pisanie, abym zaktualizował sobie sarge do etch, albowiem, repozytoria podane przez was są już nieaktywne, chyba, że są jeszcze jakieś inne, to z chęcią zmienię na testówke
jak są nie aktywne ? ja z nich korzystam codziennie i działają (tak jak setki innych osób), więc nie jest możliwe żeby nie działały.
nie wiem, może źle coś wpisałem w source.list. sprawdzę jak będę w domku.
EDIT:
velmafia miales racje, dzialaja. przepraszam za zamieszanie
Kaka niestety nie pomoglo, ale wlasnie teraz sciagaja sie pakiety do etcha i mam zamiar zaktualizowac system do wersji testowej. Mam nadzieje, ze rozwiaze to moje problemy.
Przepraszam za brak polskich znakow, ale niestety znowu nie moge ich wpisywac z klawiatury :-/ Wyswietlaja sie ok, ale pisac ich nie moge. Ale tylko w iksach, wiec nie ma zle ][
Dodano: 2007-02-02, 15:21 ][/size]
Kaka i velmafia dzięki za pomoc, wasze uagi przydały się bardzo (Kaka - instalacja karty, Velmafia - zwrócenie uwagi na repozytoria)
Dźwięk hula aż miło..... z jednego głośnika i subwoofera

Ale grunt, że coś gra.
Problem polegał na tym, że zarówno alsa w sargu jak i w etchu nie wykrywała mej karty muzycznej. Po instalacji sterów od producenta instalowała się alsa 1.09a, która nie współpracowała z pozostałymi modułami alsy 1,08, zresztą zdziwiłbym się gdyby moduł chciał z nią działać. Jednak karty dalej nie było.
W końcu wpadłem na pomysła, coby odpalić module-assistant i przywrócić ALSA do poprzedniej wersji, albowiem doszedłem do wniosku, że jednak karta musiała się dodać do bazy. Przywróciłem, z rebootowałem, odpaliłem ALSA i dźwięk mam. I satysfakcję, że mi się udało
Jak wrócę do domu będę próbował odpalić wszystkie 5 głośników i subwoofer. Jak na razie działa głośnik przedni prawy i subwoofer.