Pytanie o wersje kernela

Wszystko Off Topic
doker

Pytanie o wersje kernela

Post autor: doker »

Niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest.Mam zainstalowanego Debiana Lenny z kernelem Sida 2.6.24.1 musiałem zainstalować ten kernel bo mój czytnik wbudowany w lapka jest obsługiwany od wersji 2.6.23 wszystko działa super.Moje pytanie pewnie była w sidzie wersja 2.6.23 gdzie ona jest skoro działała dobrze,dlaczego nie ma jej w Lennym? teraz jest już nowsza wersja kernela 2.6.24.1,a gdzie wersja,którą ja mam ta wersja śmiga super i teraz po reinstalce systemu bede musiał instalować najnowszą wersje.Dlaczego wersje,które działają dobrze nie przechodzą do Lennego?
beel
Beginner

Post autor: beel »

doker pisze:Moje pytanie pewnie była w sidzie wersja 2.6.23 gdzie ona jest skoro działała dobrze,dlaczego nie ma jej w Lennym?
Kogo nie ma ?
doker pisze:Dlaczego wersje,które działają dobrze nie przechodzą do Lennego?
Przechodzą po pewnym czasie (gdzieś tutaj na forum pisali, że ok 2 tygodnie Lenny jest za Sidem). Soft najpierw trafia do Sida (no chyba że uwzględnimy experimental), a nastepnie po odpowiedniej fazie testów do repozytorium Lennego.
yantar
Member

Post autor: yantar »

Nie kazdy pakiet, ktory jest w Sidzie przechodzi do Lennego. Powody sa rozne, zbyt duzo zgloszonych bledow niewartych poprawy. Szybki pojawinie sie ulepszonej wersji itp. Ktos najwidoczniej stwierdzil, ze lepiej popracowac nad 2.6.24.
Ps. Nie wiem jak to bedzie w najblizszym czasie, bo skoro sa juz przymiarki do pierwszego zamrozenia Lennego pewnie przeplyw pakietow bedzie sie przez jakis czas zmniejszal. I albo obecny 2.6.22 zostanie albo 2.6.24 bedzie docelowym kernelem stabilnego Lennego.
ODPOWIEDZ