Mam małą skuch firma kupiła serwer IBM System x3650( Oczywiście za moją namową, że to jest lepsze niż stacjonarny komputer ).
Niestety problem mam z zainstalowaniem Debiana 4.0rc3.
Cały proces przebiega gładko do momentu wykrywania dysków i tu piękny komunikat, że nie ma zainstalownych dysków. Kontroler dysków to IBM ServeRAID 8k-I ( jeszcze nie rozbierałem więc podaję to co mam w opisie

Czy ktoś może instalował taki serwer i mu wszystko działa. Może macie jakieś pomysły ?
Będę wdzięczny za sugestie bo jutro zginę

Pozdrawiam
Redelek
[ Dodano: 2008-02-27, 09:25 ]
Dla wszystkich Młodych Administratorów.
Jeśli posiadacie serwer IBM System x3650, po rozpakowaniu i podłączeniu NIE rozpoczynajcie instalacji szkoda czasu i zabawy. Nie widzi jednej karty sieciowej nie widzi dysku, ani kontrolera ADAPTEC.
Nie płaczcie 7 tyś nie poszło w błoto.
ROZWI¡ZANIE.
Po podłączeniu serwera trzeba go wystartować z płytki IBM ServerGuide , przejść całego kreatora, za pomocą NEXT NET NET. Przy wyborze systemu który będziemy instalowalu wybieramy ONODER lub NETWORSYSTEM ( spotkałem się z dwoma oznaczeniami). Czekamy chwilkę i dostajemy komunikat, że konfiguracja serwera zakończona sukcesem. Reset i wkładamy płytkę z Debianem 4.0rc3 i po prostu poezja wszystko widać wszystko gra i działa jak szalone. Przetestowałem to na FreeBSD i też działa ta metoda

POWODZENIA z IBM