menadżer zasilania

Wszystko związane z jądrem systemowym, sterownikami, sprzętem itp.
figa

menadŻer zasilania

Post autor: figa »

Witam wszystkich forumowiczów jako nowy użytkownik i od razu mam prośbę o pomoc w rozwiązaniu ponizszego problemu
Domyślne wartości konfiguracji Menadżera zasilania gnome nie zostały zainstalowane poprawnie
Mam taki komunikat na starcie i w czasie kiedy daję polecenie zamknij system
Co z tym fantem mogę zrobić ?
Jak się da to prosiłabym o sposób który nie wymaga połaczenia z netem.

Komputer to laptop.

No i jeszcze nie mam ikonki hibernacja.

Pytam na tym forum bo na ubuntu nie uzyskałam odpowiedzi
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Napisz coś więcej o swoim systemie. Wygląda mnie, że jesteś po instalacji z pierwszej płyty cd/dvd Etch i coś przeoczyłaś instalując Gnome.
figa

Post autor: figa »

to jest Ubuntu 7.10 i tam nic sie nie da za bardzo przeoczyć , system praktycznie instaluje się sam :)
Komputer to notebook Compaq Intel Celeron 2400 MHZ, grafika Ati Radeon IGP-340M i jest w nim już system Ubuntu od 7.04 i przy tamtej wersji nie było takiego komunikatu dopiero po zainstalowaniu 7.10
Miałam problemy z samoczynnym wyłączaniem się komputera ale zdarzało się to przede wszystkim jak pracowałam na XP /sporadycznie jeszcze go używam /.
Mam wrażenie że może to być spowodowane osłabionym chłodzeniem gdyż ten notebook ma już z 5 lat i nigdy nie był rozkręcany.
Dlatego tez dzisiaj zrobiłam w serwisie przegląd i "odkurzanie" z nadzieją że będzie lepiej.
Niestety komunikat na razie jak się pojawiał tak sie pojawia a ja nawet nie wiem gdzie tych ustawien szukać.
Jak wpiszę w konsolę
gnome-power-manager
to tylko wyświetla mi się ten powyższy komunikat.
Próbowałam na nowo zainstalować powyższy pakiet , ale niestety bez efektu.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

ODPOWIEDZ