Sprawdzam uruchomione procesy i mam tam sshd ale w momencie gdy chcę połączyć się przez Putty program [tj. owe Putty] całkowicie mi się wyłącza [żadnych komunikatów itp.].
Jeżeli wpiszę zły IP pojawi się standardowo: "Network error:Connection refused" a mi coś taiego nawet się nie pokazuje, co oznacza, że niby jakoś te SSH się zainstalowało i dizała ale nie do końca...
logujesz sie na roota ? sproboj na innego usera moze byc zablokowana opcja logowania na roota z sieci i odrazu ci wywala polaczenie, kjtore zostalo nawiazane, a standardowo putty ma ze zamyka okno po zakonczeniu sesji dlatego znika :-)
Rysiu pisze:(...)
Sprawdzam uruchomione procesy i mam tam sshd ale w momencie gdy chcę połączyć się przez Putty program [tj. owe Putty] całkowicie mi się wyłącza [żadnych komunikatów itp.].
Jeżeli wpiszę zły IP pojawi się standardowo: "Network error:Connection refused" a mi coś taiego nawet się nie pokazuje, co oznacza, że niby jakoś te SSH się zainstalowało i dizała ale nie do końca...
Zapór, Firewalli itp. nie ma... (...)
W takim przypadku przydatne są logi (a) z serwera (b) z puttego. W puttym jest zakładka logging, domyślnie logi są wyłączone, ale w tym przypadku włącz je i czytaj...
Warto też sprawdzić wersję puttego. Najnowsza to 0.60, chociaż ma już parę miesięcy.