Ikonki na pulpicie

Wszystko Off Topic
pietrzuch
Beginner

Ikonki na pulpicie

Post autor: pietrzuch »

Cześć,
zastanawiałem się gdzie umieścić ten temat (w dziale Desktop czy może tutaj), lecz jednak uznałem że dział Desktop bardziej pasuje do środowisk graficznych a ten temat nie jest zbytnio z nimi związany. No, ale przejdźmy do problemu.

Pobawiłem się troszkę w Gimpie i wyszedł mi może nie najlepszy, ale przyzwoity pasek. Gdy go ustawiam (przenoszę plik *.jpg na górny pasek) wszystko jest ok tylko ikonki (sieci i bateri) są na białym tle i to troszkę brzydko wygląda. Próbowałem nawet usunąć te ikonki, lecz gdy klikam na nie prawym przyciskiem nie ma możliwości "usuń z panelu". Znacie jakiś sposób, aby usunąć ikonki lub nie miały białego tła? Oto screen:
Obrazek

PS Coś się chyba ta strona zepsuła(debian.linux.pl) , wiem że to z mojej winy, jak to naprawić??
sj65
Beginner

Post autor: sj65 »

Wydaje mi się, że masz dwie możliwości. Pierwsza to zmienić motyw ikon: System, Preferencje, Własne, Ikony. I tam wybierzesz kompleksowo zmianę ikon w systemie.
Drugi -żmudny, który mi się nasuwa to odnaleźć ikonę w systemie, może być w folderach programów lub w folderach systemowych dla ikon i przerobić ją lub podmienić.

Pozdrawiam
sj65
pietrzuch
Beginner

Post autor: pietrzuch »

Pierwszy wydaje mi się, że zbyt nie wiele pomoże, ponieważ jeżeli zmieniam motyw to zmieniają się ikonki na pulpicie i np. jak u mnie widać ikonka dźwięku, lecz ikonki połączenia i stanu bateri się nie zmieniają. Jedynie co pomaga inny motyw to zmienia troszkę pasek, (jeden z motywów, lub więcej) ten obrazek (pasek, w gimipie) robi się krótszy a reszta menu robi się biała.

Ten drugi mi troszkę bardziej przypadł do gustu, tylko nie wiem dokładnie gdzie znajdują się te ikonki. - ale będę szukał XD (sprawa o tyle się utrudnia, bo to nie jest chyba ikonka aplikacji tylko tak jak już mówiłem sieci i bateri)
ODPOWIEDZ