HP PSC 1210 a CUPS... niezgodny duet.

Wszystko związane z jądrem systemowym, sterownikami, sprzętem itp.
localh0st
Beginner

HP PSC 1210 a CUPS... niezgodny duet.

Post autor: localh0st »

Cześć. mam drukarkę HP 1210. Na Debianie Lenny mam KDE i zarządzam drukiem poprzez CUPS. Kiedy chcę dodać drukarkę, na porcie USB (wykrywanym przy włączonej drukarce) pisze, że mam HP 1200. W sterownikach, które mogę wybrać manualnie mam też mój HP 1210 i HP 1210 hpjis. Wybieram więc sterowniki do 1210 a drukarka nie działa (po zresetowaniu serwera druku i wyborze sterowników zwykłych a hpjis).

Problem polega na tym, że drukarka na sterownikach 1200 drukuje, lecz kolor czarny jaki jest w tekście w edytorze jest drukowany na zielono. Zaś w wybranych do drukarki 1210 w ogóle nie da się drukować, zadanie zamiera. A co do tuszu, to on jest, bo jak kseruję strony to wszystko OK (urządzenie wielofunkcyjne :-P ).

Jak można rozwiązać ten problem?
kamycek

Post autor: kamycek »

Musisz zmienić we właściwościach drukarki Printout mode z (Color cartridge) na (Black cartridge). Ale gdy będziesz drukował coś kolorowego to przed drukowaniem chyba będziesz musiał to zmienić, bo się druknie czarno-białe.
stepek
Beginner

Post autor: stepek »

A ja bym dodal jeszcze cos takiego i korzystal z tych sterow foo2zjs. Mi na nich dziala wszystko lacznie z moja sliczna kolorowa 2600n
ODPOWIEDZ