Gnome i KDE
Gnome i KDE
Mam takie pytanie odnośnie tych dwóch środowisk , otóz w tej chwili uzywam cały czas Gnome, ale chciałbym potestowac KDE , czy oba te środowiska moga byc rownoczesnie w systemie czy musze zdecydowac sie na jedno z nich . Jeśli można uzywac tylko jednego to jak bezbolesnie zamienic Gnome na KDE , jakie komedy musze wykonac ?
Zainstalowalem tak jak tam pisze
i jak restartuje X i wybieram sesje to nie ma tam KDE . Co jest nie tak ??
Kod: Zaznacz cały
aptitude install kde kde-i18n-pl
aptitude install kdm
startkde
może to pomoże
Niestety nic z tego dalej nie ma w sesjach KDE :-/maciekr pisze:Kod: Zaznacz cały
startkde
może to pomoże
Help me :!: :!:
maciekr pisze:a co się pokazało zrób tak. Wciśnij ctr+alt+F1 zaloguj się jako user i dajesz startkde i powiedz co jest.
bash: startkde: command not found
A ja bym chciał odwrotnie :mrgreen:
tylko przy instalacji mam problem :-/ wychodzę na powłokę i wpisuję:
wyskakuje mi żeby wsadzić DVD z Debianem i by było wszystko Ok gdyby tej płytki już tam nie było (KDE ją widzi) i w sumie nie wiem :-/ :-/ :-/ Nigdy nie miałem takich problemów. HELP :!:
tylko przy instalacji mam problem :-/ wychodzę na powłokę i wpisuję:
apt-get install gnome
Może spróbuj dodać cdrom do sources.list poprzez apt-cdrom. Albo całkiem wywal wpis o cdromie z tego pliku i ściągaj z sieci.wyskakuje mi żeby wsadzić DVD z Debianem i by było wszystko Ok gdyby tej płytki już tam nie było (KDE ją widzi) i w sumie nie wiem :-/ :-/ :-/ Nigdy nie miałem takich problemów. HELP :!: