Mam zainstalowane e17 z repo na edvelop. Wszystko ladnie, super, ale gdy postanowilem uzyskac pulpit do e17 pojawily sie problemy.
Wybralem idesk, jak widac w temacie, instalacja przebiegla bezproblemowo. Gdy wpisalem w termminalu "idesk" cos niby sie wlaczylo, ale nie widzialem zadnych ikonek. Zrobilem restart e17 i przez ulamek sekundy zdazylem zobaczyc ikonke idesk'a. Pomyslalem, ze jest to zwizane z sposoben urochomenia. Dopisalem wiec do ~/.xinitrc
Restart Xorg i ku memu zdziwieniu nadal nie mialem pulpitu do e17. Probowalem roznych kombinacji z .xinitrc, zmienialem kolejnosc dodawalem i usuwalem &. Co prawda udalo mi sie uruchomic samego idesk, ale bez e17. Mimo kilkudniowych staran nadal nie jestem w stanie zmusic tych 2 programow do wspolpracy.
KarolOssowski pisze:no i oczywiście zakładam, że wypełniłeś '~/.ideskrc' i '~/.idesktop/*' - inaczej żadnych ikonek nie zobaczysz.
oczywiscie ]czyli u Ciebie: Kod:
idesk &
exec enlightenment_start[/quote]
Tak mam zrobione i idesk nie dziala poprawnie, tzn jest jakgdyby pod e17. Dodam, ze w ten sam sposob mam dodanego gkrellma, ktory wlacza sie w poprawny sposob (dziala razem z e17).
niestety to nic nie pomaga...
Moze cos jest z tym e17. Polecicie jakis inny program w stylu idesk? Pozwoli to znalezc prawdziwego 'winowajce' (e17 lub idesk).
table Config
FontName: nimbus sans
FontSize: 11
FontColor: #b3b3b3
Transparency: 150
HighContrast: false
Locked: true
Shadow: true
ShadowColor: #000000
ShadowX: 1
ShadowY: 1
Bold: true