Napisałem to w jednym temacie, ale chyba lepiej będzie założyć następny a nie śmiecić w tamtym bo to troche z czymś innym związane ;-)
Nie macie skutecznego sposobu na to żeby opera nie pobierała mi za każdym razem wszystkich obrazków z tego forum? Już mnie to zaczyna denerwować (miałem nawet pare przesiadek na fx/epiphany). Wcześniej miałem tylko tak że opera pobierała za każdym razem te ikonki przy kategoriach i tematach a teraz jak sie zacząłem ustawieniami bawić to pobiera wszystkie obrazki (tylko dla debian.linux.pl tak jest).
Wcześniej mi pomogła zmiana stylu na użytkownika a teraz już nic nie pomaga. Czyściłem cache nie raz. Opcje też 100 razy zmieniałem i nic nie pomaga (na nowym profilu to samo)
Z tego co zauważyłem to niektóre obrazki nie są pobierane zawsze od nowa. Zawsze pobierane są ikonki przy tematach/kategoriach, przyciski pod postami (profil, www, gg itp) i nieraz chyba emotki. Jak się nie znajdzie rozwiązanie to chyba je wpakuje do operowego zablokuj zawartość :-D
PS. Teraz już wiecie dlaczego tak rzadko bywam na tym forum (a jak już bywam to w większości pod fx/epiphany)
[ Dodano: 2007-08-26, 20:39 ]
Rozumiem że nikt nie wie o co chodzi? Tak myślałem (zresztą ja też już nie mam pomysłów)
Jakby dopracowali epiphany to już bym miał przesiadkę a tak to muszę się męczyć z operą
[ Dodano: 2007-08-27, 09:30 ]
out.ogg.3
za bardzo wyraźnie nie widać ale to szczegół ;-) (trochę duża rozdzielczość ale nie chciało mi się zmieniać)
[ Dodano: 2007-08-28, 16:23 ]
Ustawienie wyświetlania tylko pobranych obrazków powoduje nie pobieranie ich za każdym razem, ale szkoda że to nie działa tylko dla debian.linux.pl - bo wtedy na wszystkich stronach obrazki nie są pobierane (są wyświetlane tylko te co zostały pobrane).
Czy to bug opery czy to ja mam coś namieszane (w co wątpię bo nowy profil czy wywalenie opery z --purge nic nie daje)