Debian 3.1 na Microsoft Vrtual PC.

Pomoc dotycząca instalacji systemu
Jacek_K

Debian 3.1 na Microsoft Vrtual PC.

Post autor: Jacek_K »

Witam,
Mam zainstalowanego Microsoft Vrtual PC, a w tej konsoli zainstalowałem Linux'a - Debiana 3.1

Gdy wchodzę do Microsoft Vrtual PC pojawia się następujące ostrzeżenie:
"Caution - Virtual PC: Virtual PC could not open the Virtual Machine Network Services driver.
Access to the external network and host will be unavailable to all virtual machines using virtual networking. Virtual

machines using virtual networking will still be able to access other virtual machines using virtual networking.
To fix this problem, re-enable the Virtual Machine Network Services driver on one or more ethernet adapters or

reinstall Virtual PC."
W Menedżerze urządzeń w kartach sieciowych nie mam żadnych kart sieciowych do Microsoft Vrtual PC, ale myślę, że tu dla

tego programu powinny jakieś być. Jak mam je zainstalować? Gdy wchodzę do katalogu: C:\Program Files\Microsoft Virtual

PC\Utility\VMNetSrv i stąd chcę przy pomocy prawego przycisku zainstalować sterownik VMNetSrM.inf lub VMNetSrv.inf to

nie daje to zauważalnego efektu w Menedżerze urządzeń w kartach sieciowych.

Czy ktoś wie jak sobie poradzić z tym komunikatem (ostrzeżeniem)?
Jak zrobić, aby takie ostrzeżenie nie pojawiało się?

Za informacje lub wskazówki z góry dziękuję.
Jacek

//edit
zmieniłem formatowanie cytatu z koloru na znacznik quote
mlyczek
leonid

Post autor: leonid »

Lepiej wywal windows, zainstaluj debiana, na nim windows pod qemu i też będzie fajnie.
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

Polecam VirtualBox'a
Jacek_K

Post autor: Jacek_K »

Problem rozwiązany został na forum: http://wss.pl/frmThread.aspx?tid=41345. Miałem po prostu wyłączoną kartę sieciową hosta.

[ Dodano: 2007-08-29, 10:01 ]
Dzięki ruun. Zainstalowałem VirtualBox'a i teraz Debian wreście łączy się z net'em.
ODPOWIEDZ