[+]synaptic nie działa

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
pawelk29
Beginner
Posty: 131
Rejestracja: 29 lutego 2016, 12:51

[+]synaptic nie działa

Post autor: pawelk29 » 07 lipca 2018, 16:51

próbowałem zainstalować drukarkę i po tym gdy próbuje włączyć synaptic pokazuje mi sie informacja o błędzie:

Kod: Zaznacz cały

E: Pakiet brscan3 ma zostać ponownie zainstalowany, ale nie można znaleźć jego archiwum.
E: Błąd wewnętrzny pamięci podręcznej (1). Proszę zgłosić błąd.

próbowałem w /var/lib/dpkg/status usunąć log z tym pakietem ale nie moge znaleźć tampakietu brscan3

qrze nawet jak przez konsole próbuje cos zainstalowac to mi wyskakuje taki błąd
mam KDE i Debian 9.4
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2018, 19:39 przez pawelk29, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dedito
Moderator
Posty: 2603
Rejestracja: 18 listopada 2013, 21:07
Lokalizacja: Gliwice

Re: synaptic nie dział

Post autor: dedito » 07 lipca 2018, 18:27

Pokaż co zwróci:

Kod: Zaznacz cały

dpkg-query -s brscan3

pawelk29
Beginner
Posty: 131
Rejestracja: 29 lutego 2016, 12:51

Re: synaptic nie dział

Post autor: pawelk29 » 07 lipca 2018, 19:39

a jednak znalazłem brscan3 w tym pliku i usunąłem ten wpis i jak narazie synaptic działa

Zablokowany