Mam trochę niecodzienny problem z wine, dokładnie to zawiesza się podczas uruchamiania nie tworząc katalogu z konfiguracją .wine. Problem ten występuje niezależnie od wersji wine którą zainstaluje. Czy może mieć wpływ na to architektura mojego systemu AMD64. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem lub wie co może być tego przyczyną?
Pozdrawiam
Wine zawiesza system
Swego czasu miałem podobny problem. Wywaliłem raz config wine (~/.wine/), a przy próbie odpalenia wine, zawieszały się system (albo x'y - już nie pamiętam). Rozwiązanie? No cóż, po chyba tygodniu wszystko wróciło do normy (była aktualizacja wine). Więc od siebie mogę doradzić tylko czekanie 
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
Z tego co pamiętam to właśnie wczoraj (czy przed wczoraj) była aktualizacja Wine. Ale u mnie wszystko gra.
Ale widać, że ten problem się powtarza (początkowo myślałem, że tylko ja tak mam, a tu proszę i Ty masz z tym problem). Może warto by przekopać stronę wine czy ktoś jakiegoś błędu nie zgłosił, albo listę błędów na debian.org?
Ale widać, że ten problem się powtarza (początkowo myślałem, że tylko ja tak mam, a tu proszę i Ty masz z tym problem). Może warto by przekopać stronę wine czy ktoś jakiegoś błędu nie zgłosił, albo listę błędów na debian.org?