"Oh no! Something has gone wrong."

Pomoc dotycząca instalacji systemu
kirden

"Oh no! Something has gone wrong."

Post autor: kirden »

Witam,
Wczoraj spróbowałem zainstalować Debiana, wszystko przebiegło pomyślnie. Jako że jestem zupełnie nowym i totalnie zielonym użytkownikiem, rozpocząłem od lektury różnych poradników. Nie minęło wiele czasu i postanowiłem spróbować zaktualizować system do wersji testowej. Wszystko wyglądało w porządku, na chwilę opuściłem pomieszczenie. Po powrocie mimo trzykrotnej próby zalogowania nie mogłem dostać się do środka, po restarcie wyświetla się jedynie ekran z napisem:

"Oh no! Something has gone wrong. A problem has occured and the system can't recover. Please contact a system administrator."

Próbowałem szukać rozwiązań, większość z nich dotyczyła Kali, z kolei jednego - podobnego, ale nie takiego samego - nie mogłem zrozumieć i wykonać.

Bardzo prosiłbym o pomoc i przepraszam, że zajmuję wam czas, ale nie mam już pomysłów.

Pozdrawiam.
mariaczi
Member

Post autor: mariaczi »

To może zajrzyj w logi... bo chyba do konsoli możesz się dostać a nie działa Ci środowisko graficzne?
[w innym tonie: wg. danych, które podałeś w opisie swojego problemu (zgodnie z zasadami tego forum) domniemam, że jest to czysty/świeży system... to może szybciej Ci będzie go przeinstalować? :D - oczywiście nie jest to rozwiązanie, a obejście problemu]
ODPOWIEDZ