Brak miniaturek filmów i zdj

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
Awatar użytkownika
hsurim
Beginner

[+]Brak miniaturek filmów i zdjęć

Post autor: hsurim »

Jakiś czas temu, z niewiadomych mi przyczyn, zniknęły miniaturki zdjęć i filmów a zamiast nich, pojawiły się sztampowe ikonki z motywów.
Kilka dni temu, instalowałem (odchudzony) system od nowa i - niczego nie dotykając - efekt mam identyczny.
Co ciekawe, to u innych użytkowników były i nadal są owe pożądane bo praktyczne miniaturki.
Pozaglądałem chyba we wszystkie miejsca (w ustawieniach), ale nie udało mi się natrafić na możliwość dokonania zmiany.
To co kojarzy się z wyświetlaniem miniatur, mam zafajkowane.

Czy mógłbym prosić o podpowiedź, gdzie mógłbym to zmienić ? Obrazek
Załączniki
Przechwycenie obrazu ekranu - 29.09.2015 - 18:50:08.png
Awatar użytkownika
marcin1982
Moderator

Post autor: marcin1982 »

Masz pakiet tumbler-plugins-extra? Jeśli nie to zainstaluj i przeloguj się.
Awatar użytkownika
hsurim
Beginner

Post autor: hsurim »

Wieeelkie DZIĘKI !!! Miniaturki zdjęć już mam !!!

Zastanawia mnie, dlaczego pomimo braku tego pakietu, u pozostałych użytkowników, cały czas były (?)
Brakuje mi jeszcze do szczęścia miniaturek filmów, które były i nadal są u innych użytkowników.
Ciekawostka jest to, że po skopiowaniu filmu ode mnie na np. pulpit innego użytkownika, miniaturki u niego też nie ma.
A z kolei po skopiowaniu od niego (z miniaturką) do mnie, to po zalogowaniu się na moje konto, już jej nie ma. :confused:

Jaja jak berety ...
Wczoraj przecież nawet restartowałem komputer i miniaturek filmów nie miałem.
Teraz włączyłem i ... mam już na pulpicie - w katalogu video, nie ma.
Coś tu się chrzani. Chyba wszystkie dane skopiuję i trzasnę nową instalkę z utworzeniem na nowo partycji.
Potem tylko przywrócę dane i powinno być OK
marcin1982, DZIĘKUJĘ raz jeszcze !!! Obrazek
Zablokowany