Problem podczas instalacji serwera do gry (setup.sh not found)

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
kajto3

Problem podczas instalacji serwera do gry (setup.sh not found)

Post autor: kajto3 »

Jeśli to zły dział to proszę kogoś o przeniesienie i usunięcie tego zdania.

Cześć. Od razu powiem, że na linuxie jestem nowy. Miałem trochę z nim do czynienia, ale nie w takim stopniu jak teraz. Kupiłem sobie server VPS za 10 zł i chcę na nim zainstalować serwer - et.2.60. Utworzyłem nowego użytkownika i dałem mu folder w folderze home. Pobrałem tam instalkę, odpalam z poziomu użytkownika + sudo (tak piszą w poradnikach). Archiwum się wypakowuję a po chwili wyskakuje taki błąd:

Kod: Zaznacz cały

$ sudo ./et-linux*
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing Enemy Territory 2.60 Full Install..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
./setup.sh: 191: ./setup.sh: /root/.setup15929: not found
A to się dzieje jeśli odpalę bez uprawnień roota:

Kod: Zaznacz cały

The recommended install location (/usr/local/games) requires root permissions.
Please enter the root password or hit enter to continue install as current user.
Po wpisaniu hasła występuje pierwszy błąd. Chcę oczywiście instalować grę w folderze home/et.
Szukałem dużo w internecie ale nie udało się znaleźć rozwiązania. Próbowałem już różnych instalek. Próbowałem komend sh/bash czy odpalanie w winscp...

System to Debian 7 (Wheezy) (64 bit). Jeśli trzeba więcej informacji proszę pytać. Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam :)

edit: rozwiązane, trzeba było zmienić system na 32 bitowy
ODPOWIEDZ