Witam borykam się z instalacją tego od dłuższego czasu i nie wiem w sumie co jest, na debianie potrafię tyle co jest mi potrzebne do administracji nad serwerem TS ale przechodzę na mumbla a zrzeszam kilka gildii i raczej wole postawić kilka virtualnych serwerów więc potrzebuje zainstalować jakiś panel do obsługi i tu jest problem. Potrzebuję zainstalować Ice ZeroC ale wiecznie coś nie działa
debian 7 wheezy
Ice 3.5.1
Instalowałem według instrukcji ale nic z tego modyfikowałem php.ini z podaniem ścieżek ale też nic nie dał błąd wskazywał na brak uruchomienia modułu ice ale tam się nic nie uruchamia przecież
Bardzo bym prosił o pomoc albo wskazówki.
Witam bardzo bym prosi
Przepraszam zapomniałem podać
Instaluje według tego http://wiki.mumble.info/wiki/Ice i porad na forach odnośnie mumble
dodałem również wpis ścieżek
extension_dir = /usr/lib/php5/20121212/
include_path = /usr/share/Ice-3.5.1/php/lib/
ice.slice = /usr/share/slice/Murmur.ice
ice.profiles=/etc/php5/ice/profiles.ini
do pliku php.ini
Ale nadal panele pokazują, że ice nie działa nie ma konkretnego błędu zwykle albo że nie widzą ice.ini albo że moduł nie jest załadowany, według for z danych paneli okazuje się że to problem z samym icem.
Instaluje według tego http://wiki.mumble.info/wiki/Ice i porad na forach odnośnie mumble
dodałem również wpis ścieżek
extension_dir = /usr/lib/php5/20121212/
include_path = /usr/share/Ice-3.5.1/php/lib/
ice.slice = /usr/share/slice/Murmur.ice
ice.profiles=/etc/php5/ice/profiles.ini
do pliku php.ini
Ale nadal panele pokazują, że ice nie działa nie ma konkretnego błędu zwykle albo że nie widzą ice.ini albo że moduł nie jest załadowany, według for z danych paneli okazuje się że to problem z samym icem.
Skąd masz pakiety? W wheezy jest ice 3.4.
Próbowałeś załadować moduł przy pomocy interfejsów z php5?
Próbowałeś załadować moduł przy pomocy interfejsów z php5?
Kod: Zaznacz cały
php5enmod IcePHP
Hm tak zgadza się 3.4.2 skąd ja 3.5.1 wziąłem?
Dzięki twojej komendzie okazało się, że brakowało mi icePHP.ini w miejscu docelowym. Ale i tak nie działa, teraz panele nie znajdują ice.ini.
Sorry ale jak pisałem wcześniej kompletna noga ze mnie jeśli chodzi o linuxa, wiem że jak by ice był w wheezy to nie mógł bym go zainstalować raczej.
No nie wiem co jest.
Przy okazji okazało się że system informował mnie o błędzie ice PHP
Wychodzi na to że ice nie ma tam gdzie powinien być, możliwe że namieszałem w php.ini.
Dodane:
Gapa jak cholera, ścieżka to ice 3.5.1 gdzie mam 3.4.1. Teraz tylko poprzerzucać pliki, uruchomić murmur.ice i php-slice.
Bardzo dziękuje za nakierowanie, chyba już uruchomię.
Dzięki twojej komendzie okazało się, że brakowało mi icePHP.ini w miejscu docelowym. Ale i tak nie działa, teraz panele nie znajdują ice.ini.
Sorry ale jak pisałem wcześniej kompletna noga ze mnie jeśli chodzi o linuxa, wiem że jak by ice był w wheezy to nie mógł bym go zainstalować raczej.
No nie wiem co jest.
Przy okazji okazało się że system informował mnie o błędzie ice PHP
Kod: Zaznacz cały
Warning: Module 'ice' already loaded in Unknown on line 0
Dodane:
Gapa jak cholera, ścieżka to ice 3.5.1 gdzie mam 3.4.1. Teraz tylko poprzerzucać pliki, uruchomić murmur.ice i php-slice.
Bardzo dziękuje za nakierowanie, chyba już uruchomię.