adobe flash player i x84_64
adobe flash player i x84_64
Cześć, mam kilka problemów, a nie chcę tworzyć nowych tematów, więc zacznę od pierwszego :
1) da się jakoś zainstalować adobe flash player na x84_64 albo jakiś inny odpowiednik tego ?
2) mam zainstalowego iceweasel-a i iceweasel-l10n-pl i dalej nie mam polskiego języka w iceweasel, co mam z tym zrobić ?
3) jak uruchomić przeźroczystość pasków z programami, które są otwarte itd, a jak uruchomić przeźroczystość konsoli od kde ?
1) da się jakoś zainstalować adobe flash player na x84_64 albo jakiś inny odpowiednik tego ?
2) mam zainstalowego iceweasel-a i iceweasel-l10n-pl i dalej nie mam polskiego języka w iceweasel, co mam z tym zrobić ?
3) jak uruchomić przeźroczystość pasków z programami, które są otwarte itd, a jak uruchomić przeźroczystość konsoli od kde ?
2) Pewnie tłumaczenie jest dla innej wersji Iceweasela. Taka sytuacja ma teraz miejsce w Lennym, Iceweasel jest w wersji 2.0.0.3, a tłumaczenie w wersji 2.0.0.4. Spróbuj odinstalować iceweasel-l10n-pl i ściągnąć odpowiednią wersję z packages.debian.org.
Ventrue, w takich przypadkach stosuje się chyba:
Ale ktoś się ewidentnie pośpieszył z wprowadzeniem tej uaktualnionej paczki do testing.
// Właśnie pojawiła się aktualizacja Iceweasela do wersji 2.0.0.5 i wszystko jest już w porządku. Nie trzeba kombinować.
Kod: Zaznacz cały
aptitude hold iceweasel-l10n-pl
// Właśnie pojawiła się aktualizacja Iceweasela do wersji 2.0.0.5 i wszystko jest już w porządku. Nie trzeba kombinować.
Z forum ubuntu ale może pomoże 
Restart Firefoksa i śmiga 
Na ubuntu 7.04 amd64bit działa wyśmienicie.

Kod: Zaznacz cały
sudo nano /etc/apt/sources.list (dodać na końcu: deb [url]http://janvitus.interfree.it/ubuntu[/url] feisty-upure64 main-amd64)
wget [url]http://janvitus.interfree.it/ubuntu/2C4C84CC.gpg[/url] -O- | sudo apt-key add -
sudo apt-get update
sudo apt-get install ia32-libs ia32-libs-gtk linux32 lib32asound2 nspluginwrapper gsfonts-x11
wget [url]http://fpdownload.macrome..._9_linux.tar.gz[/url]
tar zxvf install_flash_player_9_linux.tar.gz
sudo cp install_flash_player_9_linux/libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins
sudo cp install_flash_player_9_linux/flashplayer.xpt /usr/lib/mozilla/plugins
sudo cp install_flash_player_9_linux/libflashplayer.so /usr/lib/mozilla-firefox/plugins
sudo cp install_flash_player_9_linux/flashplayer.xpt /usr/lib/mozilla-firefox/plugins
nspluginwrapper -i /usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.so

Na ubuntu 7.04 amd64bit działa wyśmienicie.
re
Cześć, ze wszystkim już sobie poradziłem, nawet zainstalowałem stery nvidii, ale flash mnie przerasta, nie chciałby ktoś za pewną opłatą zrobić mi to przez ssh ? albo napisać łapatologiczną instrukcję, jak go zainstalować przez tego chroota ? od razu mówię, że jestem nowy
[ Dodano: 2007-08-02, 10:44 ]
już nie trzeba
Dzięki
))) wiem, że to jest trochę dziwne, ale po 9 godzinach szukania, w końcu znalazłem w apt-cie takie coś : flashplugin-nonfree
i zainstalowałem, no i działa :
))) WIELKIE DZIÊKI
))
[ Dodano: 2007-08-02, 10:44 ]
już nie trzeba